Setari Cookie-uri

Zece motive pentru care să faci mișcare

Miscarea ar trebui sa faca parte din rutina noastra zilnica. Chiar si cateva minute de exercitii fizice pot face minuni nu doar pentru corpul nostru, ci si pentru sanatatea mentala si starea de spirit.

Cercetările continuă să sublinieze beneficiile exercițiilor fizice, de la controlul greutății la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare și chiar a cancerului. Antrenamentele regulate îți îmbunătețesc structura osoasă și musculară, îți cresc flexibilitatea și te ajută să rămâi activă și mobilă până la adânci bătrâneți. Mai mult decât atât, efectele se răsfrâng și asupra sănătății tale mentale și a stării de spirit. Iată cum.

1.Mișcarea te poate ajuta să gândești mai clar și să iei decizii mai bune și asta pentru că activează o parte a creierului tău care este vitală pentru luarea deciziilor și procesarea emoțiilor.

2. Mișcarea poate ajuta la reducerea stărilor de spirit negative. Efectuată frecvent, te ajută să procesezi mai uțor emoțiile negative, astfel încât să te poți concentra asupra a ceea ce este pozitiv.

Citește și:

3. Mișcarea te ajuta să faci față stresului. Și asta pentru că acționează asupra unei părți din creier responsabilă pentru reglarea stării de spirit prin producerea de serotonină.

4. Mișcarea îmbunătățește memoria prin creșterea nivelul de activitate într-o parte a creierului tău numită hipocamp. Acesta joacă un rol cheie în a te ajuta să îți formezi amintiri noi și să ți le amintești pe cele vechi.

5. Mișcarea îmbunătățește performanțele cognitive. Cercetările sugerează că până și perioade scurte de efort intens în timpul zilei de muncă pot duce la creșterea performanței și a productivității.

7. Mișcarea ajută la diminuarea durerii fizice. Cercetările sugerează că nu trebuie să alergi maratoane pentru a experimenta acest beneficiu. Chiar și activități cu impact scăzut, cum ar fi o clasă de aqua gym poate duce la reducerea durerii.

Citește și:

8. Mișcarea te face să te simți mai bine în corpul tău. Oamenii care fac mișcare spun că simt această stare imediat după exercițiu. Lucrurile sunt diferite în cazul celor care fac mișcare mai rar.

9. Mișcarea îmbunătățește relația de cuplu, spun cercetătorii. Un motiv este acela că te face să te simți mai bine în pielea ta, induce o stare de bună dispoziție care ajută la menținerea unei stări de armonie în cuplu.

10. Mișcarea hrănește fericirea. Studiile continuă să arate că oamenii care fac mișcare sunt mai fericiți ceea nu este o surpriză luând în considerare toate elementele de mai sus.

foto main: OSTILL is Franck Camhi, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.