Setari Cookie-uri

10 Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor (indiferent de cât de stresată ești)

În această perioadă dificilă este foarte important să avem grijă de noi din toate punctele de vedere - fizic, emoțional și psihic.

Somnul joacă un rol crucial în starea noastră de bine; fără acesta nu putem funcționa fizic sau mental la nivelul pe care noi ni-l dorim.

Ce putem face pentru a avea un somn liniștit și odihnitor în fiecare seară? Primul pas: alegem să ne controlăm gândurile conștiente, obiceiurile, sursele de social media consumate înainte de somn. Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru un somn odinitor chiar și în perioadele stresante:

1. Îndrăgostește-te de mirosul de lavandă pentru că stimulează sistemul olfactiv și limbic din corpul tău, te relaxează și te ajută să te concentrezi pe gândurile pozitive. Pulverizează spray cu lavandă pe pernă sau așternuturi, folosește ulei de lavandă în difuzorul de aromaterapie sau cumpără lumânări din lavandă.

Citește și:

2. Fă o ședință de meditație de 10-15 minute înainte de culcare. Te va ajuta să îți pui în ordine gândurile și să te relaxezi.

3. Scrie o listă cu câteva lucruri pentru care ești recunoscătoare.

4. Fă o baie caldă cu săruri și uleiuri parfumate pentru a scapă de griji și a fi mai relaxată.

5. Evită să mai consumi cafea cu 6 ore înainte de culcare. Corpul are nevoie de 6 ore pentru a elimina cafeina.

Acest articol face parte din campania Totul va fi bine, powered by Tchibo, care te pregătește pentru reîntâlnirea cu prietenii tăi.

6. Vorbește cu prietenii. Sună-ți prietenii cu care poți vorbi despre cum a fost ziua ta, despre cum te simți, despre stările pe care le ai, despre problemele cu care te confrunți. Nu trebuie să primești niciun sfat, simplul fapt că te ascultă și că ai pe cineva alături de tine este suficient și îți dă putere să mergi mai departe, să fii mai optimistă, mai liniștită și să mergi la culcare cu sufletul împăcat.

Citește și:

7. Trage draperiile. Pentru un somn liniștit, este important să dormi pe întuneric.

8. Evită să te uiți la tv sau să stai pe telefon/tabletă cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. Folosește acest timp pentru a îți relaxa mintea.

9. Creează-ți o rutină de somn. Încearcă mai multe variante și află ce funcționează pentru tine.

10. Citește cărți motivaționale. Înainte de culcare, concentrează-te pe lucruri pozitive, inspiraționale.

11. Deschide larg ferestrele și ușile aerisește foarte bine dormitorul înainte de culcare.

foto main: Olly Kava, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.