Setari Cookie-uri

20 de citate ale lui Buddha care îți pot schimba viața în momentele dificile

Învățăturile lui Buddha au schimbat milioane de vieți și au transformat milioane de oameni... și continuă să o facă. În timp ce astăzi ne luptăm să jonglăm cu tot ce ni se întâmplă și ne este tot mai greu să găsim fericire și bucurie în momentul prezent, înțelepciunea lui Buddha ne inspiră să învățăm arta calmului și să atingem pacea interioară care este atât de mult necesară sufletului care suferă.

Având în vedere că lumea de astăzi se schimbă foarte repede, poate fi destul de dificil să îți linișteșți mintea și inima. Cu urcușurile și coborâșurile pe care viața ni le aruncă din când în când, este destul de posibil să simți că te îneci în marea de griji, tensiuni și stres. Însă nu lăsa ca aceste vibrații negative să pună stăpânire pe sufletul tău. Respiră adânc și calmează-ți mintea cu aceste citate incredibile ale lui Buddha.

1. Fie ca tot ce are viaţa să fie eliberat din suferinţă.

2. Ataşamentul este originea şi rădăcina suferinţei, aşadar este cauza oricărei suferinţe.

3. Primul adevăr spune că viaţa aduce cu sine suferinţă. Al doilea că suferinţa are o cauză, că nu este un rezultat accidental. Al treilea Adevăr afirmă că putem descoperi cauza şi putem rupe lanţul cauzal pentru a preveni suferinţa. Îndepărtezi cauza, şi astfel îndepărtezi efectul. Al patrulea şi cel mai important Adevăr spune că trebuie să exersăm pentru a atinge adevărul explicat de cel de-al treilea Adevăr.

Citește și:

4. Pentru a fi eliberat de suferinţe, eliberează-te tu însuţi de ataşamente.

5. Nu mai există suferinţă pentru acela care a terminat călătoria şi care a abandonat tristeţea, care s-a eliberat pe sine însuşi pe toate nivelurile şi care şi-a aruncat toate lanţurile.

În vremuri de disperare, sentimentele dificile te lovesc din toate părțile. Și este foarte ușor să îți deschizi ușile minții și să lași să intre o aură pozitivă, însă lucrul dificil este să cureți mintea și să îmbrățișezi toată energia pozitivă pe care o primești.

6. Fiecare problemă are trei soluții. 1. Accept-o, schimb-o, las-o în spate. Dacă nu o poți accepta, schimb-o. Dacă nu o poți schimba, las-o în spate.

7. Iertarea este un dar pe care ți-l faci ție. Te eliberează de trecut, de experiențele avute, de relațiile de pe urma cărora ai suferit. Iertarea îți permite să trăiești în momentul prezent. Când te ierți și îi ierți pe ceilalți ești cu adevărat liberă.

Citește și:

8. Nu permite niciodată fricii tale să îți decidă viitorul.

9. Nimeni nu te poate salva. Nimeni în afară de tine. Trebuie să mergi singură pe drumul tău.

10. Care este cel mai mare duşman al omului, dacă nu propria să minte?

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.