Setari Cookie-uri

Cum facem ca dragostea să dureze? Cele mai bune sfaturi pentru ca relația ta de iubire să fie pentru toată viața

Unul dintre cele mai importante sfaturi ar fi următorul: încearcă să îți hrănești propria forță interioară, apoi să o aduci în relația de cuplu.

4. Învață să faci față dezacordurilor în mod deschis și cu un limbaj pozitiv

Concentrează-te pe a afla de ce are nevoie relația ta pentru a crește și a prospera pe termen lung. Uneori, trebuie să pui nevoile relației tale înaintea propriilor tale nevoi. Atât tu, cât și partenerul de cuplu trebuie să învățați să faceți față dezacordurilor pe care le aveți în mod deschis. Nu fugiți de ele pentru că veți complica lucrurile și problemele vor fi și mai greu de rezolvat.

Unul dintre cele mai simple și eficiente instrumente pe care îl putem folosi pentru a ușura procesul de gestionare a dezacordurilor este utilizarea limbajului pozitiv. Un sfat important de luat în calcul în timpul unui conflict: evită să folosești cuvântul "tu" și să încerci să te axezi pe "eu". Astfel reușești să îți exprimi sentimentele adevărate evitând în același timp posibilitatea a ataca verbal persoana din fața ta.

Citește și:

În loc să spui "Te înșeli!" încearcă să spui "Nu înțeleg"
În loc să spui "Tu întotdeauna..." încearcă să spui "De multe ori simt că..."

5. Permite iubirii să fie o practică zilnică

Într-o relație sănătoasă, pe termen lung, doi oameni se iubesc mai mult decât au nevoie unul de celălalt. Din acest motiv, relația devine un refugiu sigur pentru practică iubirea. Iar iubirea, în cele din urmă, este o practică - un exercițiu făcut zilnic de onestitate, prezență, comunicare, respect, acceptare, iertare și răbdare.

foto main: nadiia Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.