Setari Cookie-uri

Stresata sau anxioasa? Cum faci diferenta intre cele doua stari

Majoritatea oamenilor confunda stresul cu anxietatea si invers. In ciuda faptului ca acestea par asemanatoare, cele doua stari sunt diferite si trebuie tratate ca atare.

Stresul si anxietatea pot avea simptome similare, dar exista cateva diferente de care trebuie sa fii constient. Cresterea constientizarii de sine si intelegerea tiparelor tale de comportament pot ajuta la reducerea simptomelor de stres si anxietate. Intelegerea strategiilor pentru stres si anxietate ofera raspunsuri mai degraba proactive decat reactive.

Stresul este o experienta obisnuita, care apare atunci cand sarcinile de la locul de munca, plus cele de acasa, devin coplesitoare, mai mult decat putem duce. Anxietatea este mult mai intensa si apare atunci cand stresul nu este recunoscut sau gestionat corespunzator.

STRESUL. Stresul este declansat de stimuli externi ce pot fi cu usurinta identificati. Cum ar fi: ti se atribuie un proiect important care trebuie finalizat pana maine; ai ramas fara job si cu facturi restante de platit.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.