Setari Cookie-uri

Copiii nu au nevoie de o mamă perfectă... ci de o mamă optimistă și cu sufletul plin de iubire pură

De ce este important ca o mamă să fie optimistă și cu sufletul plin de iubire pură pentru copii? Să spunem mai jos: 

Psihologii ne spun că nimeni în această lume nu este perfect. Copiii nu au nevoie de o mamă perfectă - pentru că, în realitate, lupta pentru perfecțiune este un drum complet greșit în viață. Copiii au nevoie de o mamă pozitivă, optimistă, care să îi accepte pentru ceea ce sunt, să fie bună cu ei și cu cei din jur.

De ce este important ca o mamă să fie optimistă și cu sufletul plin de iubire pură pentru copii? Să spunem mai jos:

1. O mamă pozitivă conturează frumos mindset-ul copilului aflat în plină dezvoltare

O mamă optimistă va urmări evoluția copilului fără a îl judeca și se va concentra pe a ajuta copilul să crească frumos. Când un copil face o greșeală sau este supărat, o mamă pozitivă îi permite să accepte și să proceseze sentimentul și nu va încerca să îi forțeze perfecțiunea.

Citește și:

Ea va transforma momentele dificile în lecții pe care copilul le poate învăța. Și când va face greșeli, își va cere scuze pentru ele și astfel va modela frumos creșterea copiilor săi. Acest lucru creează o înțelegere rezonabilă și realistă a greșelilor și încurajează copiii să fie responsabili pentru viața pe care o au, pentru tot ce fac bine și ce fac greșit astfel încât să se descurce bine în viață.

2. O mamă pozitivă se asigură că nevoile copiilor sunt satisfăcute

O mamă cu un mindset pozitiv nu se concentrează pe ceea ce cred alțîi despre ea și copiii ei. Ea este mai interesată să satisfacă nevoile copiilor ei - chiar dacă acestea sunt diferite de nevoile altora. Ea nu se compară nici pe ea și nu îi compară nici pe copiii ei cu nimeni altcineva.

Citește și:

3. O mamă pozitivă construiește amintiri și legături de suflet

O mamă optimistă nu se concentrează pe încercarea de a controla totul și de a atinge perfecțiunea. Ea este ancorată în prezent și petrece timp de calitate cu copiii săi, creând astfel amintiri ce vor trece testul timpului. De asemenea, renunță la perfecționism pentru a le oferi copiilor ei spațiu pentru a fi ei înșiși și a se apropia de ea.

4. O mamă pozitivă învață copiii să se accepte pentru ceea ce sunt

O mamă pozitivă nu se concentrează pe fiecare defect pe care îl are și nici nu se lasă pusă la pământ de fiecare greșeală pe care o face. Ea își acceptă slăbiciunile și se străduiește să devină o versiune mai bună a sa, învățându-și astfel copiii că este în regulă să aibă defecte și că nu trebuie să ducă o viață perfectă pentru a fi demni de iubire. Cu alte cuvinte, ea îi învață că ceea ce contează este bunătatea, creșterea interioară și fericirea sufletului, nu perfecțiunea.

Citește și:

5. O mamă pozitivă oferă copiilor spațiu pentru a fi independenți și a crește pe drumul lor

Mamele pozitive nu simt nevoia să controleze excesiv fiecare situație. Ele își acceptă copiii care fac greșeli și încearcă să învețe de la ei. Ele nu simt nevoia să fie acolo în mod constant și să le schimbe destinația - ea le permite să fie independenți astfel încât să își dea singuri seama de ce au nevoie în viață. Copiii crescuți în acest stil vor fi mai buni la formarea unor opinii, la luarea propriilor decizii și la gestionarea vieții pe măsură ce devin adulți.

foto main Yuganov Konstantin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.