Setari Cookie-uri

5 Semne că bărbatul cu care ești acum îți controlează viața

Iată care sunt semnele la care ar trebui să fii atentă dacă simți că partenerul tău este mai preocupat să te controleze decât să te facă fericită. 

Toți am avut o prietenă (sau un prieten) care, la un moment dat aproape că a dispărut din grup, nu a mai venit pe la evenimentele organizate și comportamentul i s-a schimbat. Motivul? A început o relație nouă și a ajuns să fie controlată de partenerul de cuplu.

Vrei să afli dacă ești într-o relație sentimentală în care viața îți este controlată? Atunci citește în continuare. Iată care sunt semnele că bărbatul cu care ești acum te controlează:

1. Încearcă să te schimbe

În fiecare zi învățăm din ceea ce trăim și ne schimbăm în funcție de trăirile și întâmplările pe care le avem. Totuși, atunci când cineva încearcă în mod constant să schimbe cine ești, trebuie să faci un pas în spate și să îți pui un semn de întrebare pentru că acesta nu este un lucru deloc bun. Aceasta este o trăsătură pe care tinde să o posede o persoană manipulatoare.

Citește și:

În cazul în care bărbatul cu care ești acum nu este mulțumit de tine și simți că mereu încearcă să te modeleze și să te schimbe astfel încât să faci ce spune el, analizează mai bine relația pe care o ai și vezi ce ai de făcut pentru a îți fi bine în viitor.

2. Nu primești nici sprijin și nici susținere din partea lui

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite semne - și îți spune clar că ești controlată. În viață suntem binecuvântați cu oportunități și, din când în când, acestea presupun câteva sacrificii pe plan personal și sentimental (de exemplu pentru o perioadă de timp trebuie să pui relația amoroasă pe plan secund). Dacă bărbatul cu care ești nu poate vedea importanța oportunităților pentru tine și nu primești niciun pic de susținere din partea lui, atunci clar acesta nu înțelege ce înseamnă să fii într-o relație matură.

Citește și:

Important de știut: într-o relație matură și sănătoasă partenerii se încurajează unul pe celălalt pentru a crește, a se dezvolta, a deveni cea mai bună versiune a lor și a își împlini visurile.

3. Are prea multe întrebări cu privire la trecut pentru tine

Este firesc să îți dorești să știi puțin despre trecutul partenerului tău. Însă să pui un milion de întrebări și să încerci să afli tot ce a trăit înainte de a te cunoaște pe tine este cu adevărat ciudat. Acesta este un semn important că încearcă să te controleze.

Mai mult, dacă ai avut încredere în el și i-ai spus secrete sau i-ai dat detalii intime despre trecutul tău și acum le folosește împotriva ta sau pentru a te face să te simți prost pentru ce ai făcut, atunci este clar că vrea să se joace cu mintea ta și să te controleze.

Citește și:

4. Vrea să nu mai ai viață socială

Fără prieteni, fără petreceri, fără ieșiri. Încearcă să te îndepărteze de toți oamenii la care ții și aproape că ajungi să nu mai faci absolut nimic fără el. Tot ce faceți, faceți împreună.

5. Este mult prea gelos... și paranoic

Cum nu are prea multe lucruri de făcut cu viața lui, își consumă tot timpul încercând să te controleze pe tine. Are momente în care este foarte gelos și paranoic fără motiv și încearcă în mod constant să te verifice și să afle ce faci sau cu cine ești.

foto main Just Life, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.