Setari Cookie-uri

Să nu te simți niciodată vinovată pentru că faci ce este mai bine pentru tine

Nu lăsa pe nimeni să îți spună cum să trăiești. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însăți. 

Să nu te simți niciodată vinovată pentru că te pui pe primul loc, mai ales atunci când vine vorba despre fericirea ta. Ai voie să fii egoistă. Ai voie să iei deciziile pe care tu le consideri potrivite pentru tine, care te fac să te simți bine, care te ajută să evoluezi, să crești, să devii cea mai bună versiune a ta... chiar dacă acestea îi supără pe cei din jurul tău. Nu contează dacă altcineva nu înțelege sau nu este de acord cu tine. Tot ce contează este că ție îți pasă suficient de mult de tine încât faci ce simți că este mai bine pentru prezentul și viitorul tău. Nu trebuie să îți sacrifici niciodată fericirea pentru altcineva. La urma urmei, dacă le pasă de tine, te vor încuraja să faci tot ce simți că trebuie să faci.

Să nu te simți niciodată vinovată pentru că te-ai îndepărtat de oamenii toxici din viața ta. Chiar dacă îi iubești, chiar dacă ai avut momente minunate alături de ei în trecut, astăzi, mâine și în fiecare zi a viețîi tale trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru tine. Să ții minte acest lucru: chiar dacă ești persoana care pune capăt relației, nu ești și motivul pentru care acest lucru s-a întâmplat. Ei înșiși au făcut asta prin acțiunile lor.

Citește și:

Trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru ține. Trebuie să te pui pe primul loc chiar și atunci când doare.

Să nu te simți niciodată vinovată pentru că ai dezamăgit alți oameni... și chiar și pe cei pe care îi iubești. Nu poți face alegeri greșite de teama că alții se vor supăra pe tine. Trebuie să faci lucrurile care îți aduc cea mai mare fericire. Nu există niciun motiv să îi faci fericiți pe ei dacă asta înseamnă că tu ești nefericită. Când vine vorba despre viața ta, emoțiile, sentimentele, stările și liniștea ta sunt cele mai importante.

Să nu te simți niciodată vinovată atunci când spui "Nu". Sunt alegerile tale. Este viață ta. Chiar dacă ai o inima bună, nu poți pune pe primul loc alți oameni. Nu îi poți ajuta pe toți cei care îți cer o mână de ajutor. Nu te poți pierde pe tine încercând să îi salvezi pe ei. Nu trebuie să te epuizezi pentru a fi pe placul altcuiva.

Citește și:

Să nu uiți niciodată aceste lucruri: ai voie să fii egoistă. Ai voie să îți pese de tine. Ai voie să trăiești doar pentru tine. Ai voie să fii cu adevărat fericită. Ai voie să faci ce îți dorești în această viață.

Nu lăsa pe nimeni să îți spună cum să trăiești. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însăți.

Să nu te simți niciodată vinovată pentru că faci ce este cel mai bine pentru tine. Nu ezita să faci ceea ce simți că trebuie făcut pentru că la sfârșitul zilei tu ești singura persoană pe care te poți baza complet. Tu ești cea mai importantă.

foto main Iaroslava Daragan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.