Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 4 sacrificii pe care nu ar trebui să le facem în relațiile de cuplu

Cu cât renunți la mai multe lucruri, cu atât vei fi mai capricios, mai trist, mai deprimat. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu primești ceva la schimb. 

Relațiile de iubire necesită sacrificii. Totuși, unele sacrificii în viața de cuplu aduc durere și dezamăgire. Indiferent de cât de mult ai iubi pe cineva, tot trebuie să ai grijă de tine. Și acest lucru poate face diferența dintre o relație toxică, de co-dependență, și una sănătoasă, matură și frumoasă.

De ce relațiile devin toxice?

Motivul este foarte simplu: partenerii se sacrifică mult prea mult până când ajung să uite cine mai sunt individual. Când cineva simte că nevoile sale sunt invalidate, inevitabil se schimbă. Când oamenii se sacrifică prea mult, ei ajung să renunțe la lucrurile pe care le prețuiesc. Poate că renunță la libertate sau la individualitate pentru a îi face fericiți pe cei de lângă ei. Cu cât renunți la mai multe lucruri, cu atât vei fi mai capricios, mai trist, mai deprimat. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu primești ceva la schimb.

Citește și:

Psihologii dezvăluie care sunt acele sacrificii pe care nu ar trebui să le facem în viața sentimentală:

1. Nu îți sacrifica viața profesională... mai exact cariera

Carierele sunt la fel de importante (dacă nu mai importante) decât relațiile romantice. Există, totuși, o diferență între un loc de muncă și o carieră. A avea un job de vară de care nu ai neapărat nevoie este ceva ce poate fi sacrificat cu ușurință pentru dragoste.

Dacă ai oportunități care ți-ar putea schimba viața pentru totdeauna, atunci profită de ele. Nu le da deoparte pentru că mai târziu vei regreta.

2. Nu îți sacrifica visurile

Visurile sunt cele care motivează, transformă și schimbă oamenii. Ele te ajută să îți îmbunătățești viața și să devii cea mai bună versiune a ta. Dacă simți că nu poți lupta pentru visurile tale din cauza relației în care ești, atunci clar există o problemă între tine și partenerul de cuplu.

Citește și:

Ține minte acest lucru: Cineva care te iubește cu adevărat îți va permite să îți urmezi visurile.

3. Nu îți sacrifica personalitatea

Știi deja că fiecare are anumite preferințe în ceea ce privește relația de cuplu și partenerul de viață pe care îl alege. Mulți oameni au chiar niște criterii stricte de la care nu se abat atunci când își caut asufletul pereche. Și este în regulă, aceasta nu este o problemă. Însă sunt unii oameni care ajung să facă ceva extrem de toxic: încearcă să schimbe persoana pe care o întâlnesc și să o transforme în ceea ce vor ei să fie.

Oamenii care ajung în relații nesănătoase și toxice își sacrifică personalitatea mult prea des. Ei ajung să fie docili și chiar supuși în fața partenerului.

Citește și:

4. Nu îți sacrifica celelalte relații

Este normal să îți dorești să îți petreci cea mai mare parte a timpului cu partenerul cu care ești. Ceea ce nu este normal este să renunți la alte relații pentru că asta își dorește partenerul tău. Nu te îndepărta de oamenii dragi pentru a construi ceva în relația de iubire. Nu face un sacrificiu atât de mare.

foto main Iuliia Khabibullina, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.