Setari Cookie-uri

Cand tu esti propriul tau dusman. Semne ale auto-abuzului emotional pe care adesea le ignori

Ai incercat vreodata sa observi de cate ori pe zi iti oferi cu ingaduinta apelative sau critici pentru diversele task-uri pe care nu reusesti sa le termini la timp, pentru o anumita reactie la o replica sau pur si simplu pentru ca ai uitat, din nou, sa uzi florile inainte sa iesi pe usa?

Oare ai depune mai mult efort sa iti observi acest obicei si apoi sa il stopezi, daca ai sti ca asta este una dintre cele mai rapide cai pentru a-ti deveni cel mai aprig dusman?

Ai auzit bine. Vesnica auto-etichetare si critica de sine sunt metode sigure pentru a te auto-submina. Incet, dar sigur, vei ajunge sa fii vesnic nemultumita de tine, de relatiile cu ceilalti, de experientele tale. Iar asta este, dupa parerea specialistilor, una din cele mai frecvente forme de auto-abuz! Parca nu iti mai place cum suna, asa e?

Tuturor ne este, in mod paradoxal, mult mai simplu sa fim prietenii buni ai altora decat ai nostri. Ne este mai simplu sa ne judecam decat sa ne apreciem, pentru ca ne pregateste pentru cele mai rele variante – pentru parerile si opiniile negative ale celorlalti, pentru esecurile noastre, pentru relatiile noastre disfunctionale – si mai mult, ne ofera o explicatie si o scuza pentru aproape orice nu merge bine: „ma asteptam”, „n-avea cum sa se intample altfel” , „intotdeauna se intampla asta”. Sa ne judecam si sa ne criticam ne este la indemana si nu presupune niciun fel de efort.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.