Setari Cookie-uri

5 Sfaturi de la un călugăr budist pentru o viață pozitivă, în care ești fericită cu adevărat 

Viața pozitivă este o alegere. Unii spun că este o abilitate pe care o dezvoltăm în timp. Pozitivitatea ne ajută să transformăm sănătatea noastră emoțională și pe cea mentală într-o prioritate.

Alegerea pozitivității în locul negativității este un factor cheie pentru a o viață mai fericită și mai împlinită.

Iată câteva sfaturi eficiente pentru o viață pozitivă, în care poți spune cu mâna pe inimă că ești fericită cu adevărat:

1. Găsește-ți scopul în viață

A avea o viață cu scop înseamnă a merge înainte pe drumul tău. Intenția este cea care ne trezește dimineața și ne determină să ne ridicăm din pat și să ne începem ziua. Ce ai tu de făcut? Dă-ți seama ce te face fericită și găsește-ți scopul în viață și vei vedea câte lucruri se vor schimba în bine.

2. Pune-ți imaginația la contribuție

Dacă vrei să adaugi mai multă pozitivitate vieții tale, alege să fii creativă. De ce? Creativitatea îți ține mintea ocupată și departe de problemele de zi cu zi. Pe măsură ce te concentrezi pe creativitate, reușești să îți stimulezi mintea să te elibereze de stres. Creativitatea îți permite să cauți idei abstracte pentru a rezolva probleme și aduce energie pozitivă în viața ta.

Citește și:

3. Iartă cu adevărat

Învață să ierți oamenii care ți-au greșit astfel încât să nu rămâi prinsă în trecut și să nu mai porți atâtea resentimente și bagaje după tine. Iertând îți eliberezi sufletul de povara dureroasă a lucrurilor întâmplate și îi permiți inimii să se concentreze pe toate emoțiile pozitive.

4. Stai mai mult timp în aer liber

Petrecerea timpului în aer liber (și la soare) te ajută să ai o atitudine pozitivă. Expunerea la lumina naturală a soarelui îți îmbunătățește sentimentul de stimă de sine și te face să te simți mai fericită.

Alege orice activitate simplă ce poate fi făcută în aer liber și bucură-te de moment.

5. Învață arta recunoștinței

Dacă ești recunoscătoare cu adevărat pentru viața pe care o trăiești reușești să reduci nivelul de stres din momentul prezent. De asemenea, recunoștința te ajută să te liniștești și să te concentrezi pe aspectele frumoase care se întâmplă în viața ta.

Citește și:

foto main Bryan Vectorartist, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.