Setari Cookie-uri

Exercitiu in 9 pasi pentru conectarea la sinele tau autentic

De iubire de sine si grija pentru propria persoana se vorbeste mult in ultima vreme, odata cu preocuparea tot mai ampla pentru sanatatea emotionala si mentala atat in randurile oamenilor de rand, cat si a specialistilor. 

Grija de sine autentica este ceva de care cu totii avem nevoie si pe care cu totii il meritam, dar pana la obtinerea ei este un drum destul de complicat, de cele mai multe ori. Starea de bine pe toate palierele (mental, emotional si fizic) nu este ceva ce se poate obtine pocnind din degete sau peste noapte, si iti poti da seama ca ai obtinut-o abia atunci cand ajunge sa fie un stil de viata, nu ceva care apare si dispare.

Putem avea, sporadic, stari in care ne este bine, dar notiunea de „wellbeing” se refera la ceva mai degraba permanent decat spontan si episodic. Asa ca, atentie la detalii: nu confundati grija de sine autentica cu auto-indulgenta! Cea din urma este un tip de gratificare necontrolata a unor dorinte si mofturi si are ca scop atingerea unui nivel de bine de tipul „aici si acum”, fara grija pentru consecintele de a doua zi. Problema cu auto-indulgenta este ca ea reprezinta de fapt o pacaleala, o distragere a atentiei de la starea noastra reala, respectiv cea de tristete sau durere.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.