Setari Cookie-uri

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca alegi ce este mai bine pentru tine

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca te pui pe primul loc si faci ceea ce este mai bine pentru tine.

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca ai eliminat oamenii toxici din viata ta. Chiar daca i-ai iubit cu tot sufletul tau, chiar daca ai creat amintiri minunate alaturi de ei, a venit un moment in care a trebuit sa ai mai multa grija de tine si de sufletul tau. Intotdeauna trebuie sa faci ce este mai bine pentru tine. Intotdeauna trebuie sa te pui pe primul loc - chiar si atunci cand deciziile pe care trebuie sa le iei sunt dureroase.

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca esti egoista si te alegi pe tine inainte sa ii alegi pe altii. Sanatatea ta mintala conteaza. Ai voie sa fii egoista si sa iei decizii care sunt in avantajul tau chiar daca acestea ajung sa ii deranjeze pe cei din jurul tau. Nu conteaza daca alte persoane inteleg sau respecta decizia ta. Aceasta este viata ta si tu alegi cum sa o traiesti. Tot ce conteaza este ca tie iti pasa suficient de mult de tine pentru a face ce este mai bine pentru tine si pentru linistea sufletului tau. Sa nu iti sacrifici niciodata sanatatea mintala pentru altcineva. La urma urmei, daca cuiva i-ar pasa cu adevarat de tine te-ar incuraja sa faci tot ce iti doresti si simti ca trebuie sa faci.

Citește și:

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca ai dezamagit alti oameni. Nu poti face alegeri in aceasta viata pe ceea ce vor sau spun alti oameni. Aceasta este viata ta si tu stii cel mai bine cum sa o traiesti. Tu te cunosti cel mai bine si iti dai seama de ce ai nevoie pentru a fi fericita cu adevarat. Tu stii ce iti aduce liniste. Tu stii ce iti pune zambetul pe buze. Tu stii care sunt visurile tale. Tu stii care este scopul tau in viata. Nu exista niciun motiv sa ii faci fericiti pe altii daca asta inseamna ca tu vei fi nefericita.

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca ai spus "Ajunge". Chiar daca ai o inima buna, nu ii poti ajuta pe toti cei care iti cer o mana de ajutor. Nu trebuie sa te epuizezi pentru a fi pe placul altora. Nu trebuie sa fii non stop acolo pentru cineva. Limitele sunt sanatoase si te ajuta sa ai grija de tine.

Sa nu uiti niciodata ca iti este permis sa fii egoista si sa iti pese doar de tine. Acest lucru nu inseaman ca trebuie sa spui intotdeauna si sa faci tot ce vrei fara sa tii cont de oamenii din jurul tau. Nici vorba - acest lucru inseamna ca nu trebuie sa permiti altora sa treaca peste tine, sa te raneasca, sa te foloseasca. Nu ar trebui sa ii lasi pe altii sa ia decizii pentru tine. Nimeni nu iti hotaraste viata.

Citește și:

Sa nu te simti niciodata vinovata pentru ca faci ceea ce este mai bine pentru tine. Nu ezita sa faci ceea ce te face cel mai fericita pentru ca, la finalul zilei, tu esti singura persoana pe care te poti baza.

foto main yuliacorreal, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.