Ce sunt produsele sustenabile? Retail jobs

Produsele sustenabile (sau de durata) sunt acele produse care oferă beneficii de mediu, sociale și economice și, în același timp, protejează sănătatea oamenilor și a naturii pe parcursul întregului ciclu de viață (de la extracțiile materiilor prime până la eliminarea acestora).

Care sunt caracteristile produselor sustenabile:

Un produs este unul sustenabil dacă este produs și consumat într-o manieră care nu dăunează mediului.

Durabilitatea ciclului de viață al produsului

Durabilitatea ciclului de viață al produsului este strâns legată de impactul total pe care îl are asupra mediului înconjurător de-a lungul ciclului de viață. Pentru a afla dacă un produs îndeplinește acest standard, trebuie să verificăm dacă practică aceste metode de producție:

- colectarea materiei prime - materialele folosite pentru ambalare trebuie să fie produse colectate în mod sustenabil;

- producția companiei conservă energia și resursele naturii;

- distribuție: compania folosește metode de distribuție care au că rezultat o amprentă ecologică și de carbon redusă;

- utilizarea produsului: produsul nu utilizează resurse neregenerabile (de exemplu plastic), nu eliberează poluanți și nici nu dăunează în alt mod mediului înconjurător pe parcursul ciclului său de viață;

- eliminarea produsului : produsul poate fi reciclat, reutilizat, compostat și nu poluează mediul.

Cum identifici un produs sustenabil?

1. Află de unde provine produsul

Încearcă să fii atentă nu doar de unde provine produsul, ci și care sunt metodele de fabricație. Majoritatea companiilor sustenabile vor avea aceste informații listate fie pe ambalaj, fie pe site-ul lor.

2. Caută branduri sustenabile

Îndreaptă-ți atenția asupra brandurilor care sunt transparente în ceea ce privește practicile lor nu doar cu lista ingredientelor produselor, ci și cu branduri transparente sustenabilitate și chiar cel de aprovizionare.

Spre exemplu, Garnier își propune să devină primul brand natural cu adevărat sustenabil de pe piața mass-market și nu doar prin vorbe, ci prin fapte concrete. Toate produsele Garnier, din întreaga lume, sunt marcate cu simbolul programului „Leaping Bunny” al organizației „Cruelty Free International”, fapt ce oferă consumatorilor certitudinea că produsele nu au fost testate pe animale și respectă practicile cruelty-free.

3. Verifică ambalajele produselor

Evită ambalajele din plastic deoarece, de obicei, acestea nu pot fi reciclate sau, uneori, ele conțin rășini și substanțe chimice dăunătoare. Caută, în schimb, produse în ambalaje compostabile pentru că acestea elimină complet deșeurile, sau ambalaje reciclabile.

4. Citește etichetele și caută certificările

Înțelegerea etichetelor și a certificărilor este una foarte importantă. Așadar, caută certificările potrivite pentru a te asigura că produsele în care investești sunt, într-adevăr, sustenabile.

în 2020, Garnier a lansat „Green Beauty: Angajamentele Garnier pentru Sustenabilitate”, o abordare 360 în materie de sustenabilitate, care a condus la transformarea fiecărei etape din lanțul valoric și la reducerea drastică a impactul brandului asupra mediului înconjurător.foto main pixabay

Vizionare placuta

123
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: