Setari Cookie-uri

12 Sfaturi pentru a trece peste despartirea de cel pe care il credeai sufletul tau pereche

I-ai oferit inima pe tava. Ti-ai pus sufletul in mainile lui. Credeai ca este acolo pentru a ramane o vesnicie. Insa el a plecat fara sa se uite inapoi. Nici nu i-a pasat de tine. 

Cum iti vindeci inima? Cum gasesti puterea de a te ridica de la pamant si a merge mai departe? Cum continui viata ta fara el? Iti dam noi cele mai bune sfaturi care te vor ajuta enorm:

1. Renunta si tu la el (asa cum el a renuntat la tine). Nu il cauta, nu il suna, nu ii scrie. Sterge-l de pe retetele de socializare (sau, cel putin, da hide postarilor astfel incat sa nu iti mai apara nimic de la el).

2. Accepta finalul. Oricat de dureros este, s-a intamplat si tu nu poti face nimic in aceasta privinta. Accepta faptul ca nu mai esti cu el si concentreaza-te doar pe vindecarea ta.

3. Incearca sa fii ocupata. Oricat de mult ti-ai dori sa stai in pat si sa plangi, ridica-te, spala-te pe ochi, si apuca-te de treaba - poti face ordine la haine, iti poti rearanja o camera, poti spala vase (nu conteaza ce faci, important este sa ai o activitate si sa fii ocupata atat fizic, cat si psihic).

Citește și:

4. Incearca activitati si lucruri noi: mergi la sala, alearga, mergi la pilates sau la yoga, gateste, picteaza, mediteaza, mergi la cinema, mergi la plimbare prin parc, fa trasee pe munte, pleaca in city break.

5. Ai rabdare. Timpul este cel mai bun prieten al tau, permite-i sa isi faca magia si sa te ajute. Important este, insa, sa te inzestrezi cu rabdare. Lucrurile nu se vor schimba peste noapte, iar tu nu te vei vindeca de pe o zi pe alta.

6. Concentreaza-te pe tine. Gandeste-te la aceasta perioada ca la un capitol dedicat numai si numai tie. Asadar, esti pregatita pentru el? Poate fi unul dintre cele mai interesante de pana acum deoarece iti permite sa te descoperi, sa iti dai seama cine esti cu adevarat, ce iti doresti, ce te face fericita si de ce ai nevoie de la viitor.

7. Nu te grabi sa fii intr-o alta relatie. Sa nu cumva sa iti treaca prin cap sa te pierzi intr-o alta relatie. Nu ai nevoie de asa ceva. Nu te speria de singuratate deoarece aceasta iti aduce numai beneficii. Nu umplu golul lasat cu cineva nou fara sa lucrezi la tine.

Citește și:

8. Nu te concentra pe ce a fost, concentreaza-te pe ce este si pe ce urmeaza sa fie. Nu te intoarce foarte des in trecut pentru ca nu mai este nimic acolo. Accepta despartirea si indreapta-ti atentia asupra momentului de acum.

9. Gaseste-ti noi pasiuni. Profita de aceasta perioada si experimenteaza astfel incat sa iti descoperi noi hobby-uri si pasiuni (pentru ca ce ar fi viata fara acestea?).

10. Atunci cand te simti trista, spune urmatoarea mantra: "Imi lipseste sentimentul de a fi iubita, nu persoana."

11. Accepta ceea ce simti. Accepta tristetea. Accepta durerea. Accepta tot ceea ce esti si simti - insa nu permite acestor sentimente dure sa te domine.

12. Nu te gandi ca nu vei mai intalni niciodata pe cineva mai bun decat el. Nu il pune pe un piedestal. In aceasta viata ai parte de mai multe iubiri. Una s-a sfarsit, acum este timpul pentru urmatoarea.

Citește și:

foto main Gorodenkoff, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.