Setari Cookie-uri

Psihologii dezvaluie cele mai importante reguli ale unei relatii de iubire

Fie ca esti intr-o relatie noua sau vrei sa aduci imbunatatiri pe termen lung in relatia pe care deja o ai, aceste reguli iti vor fi de mare ajutor: 

Poate fi o adevarata lupta sa stabilesti reguli in relatia de cuplu, insa vei fi fericita ca ai facut-o. Psihologii si terapeutii dezvaluie beneficiile acestor reguli, ajutandu-ne sa vedem importanta lor. Citeste-le si incearca sa te inspiri din ele, sa le personalizezi si sa le introduci in relatia pe care o ai cu partenerul de cuplu.

Daca vrei ca relatia de cuplu sa fie la fel de frumoasa si ca romantismul sa dureze, atunci trebuie sa stabilesti cateva reguli intre tine si partenerul de cuplu. Vorbiti amandoi si stabiliti care sa fie regulile relatiei voastre deoarece acestea va vor impacta pe amandoi. Fie ca esti intr-o relatie noua sau vrei sa aduci imbunatatiri pe termen lung in relatia pe care deja o ai, aceste reguli iti vor fi de mare ajutor:

Regula numarul 1: O relatie puternica include distractie

Gasiti activitati care sa va ajute sa va distrati - deoarece astfel de momente ajuta la construirea conexiunii dintre voi. Gasiti o pasiune comuna si incercati sa ii dedicati cat mai mult timp cu putinta. Puteti alege orice atata timp cat va place sa faceti impreuna acel lucru.

Citește și:

Regula numarul 2: O relatie puternica include o comunicare sincera

Comunicarea este esentiala intr-o relatie sanatoasa, matura si sincera. Chiar daca nu iti doresti, trebuie sa vorbesti despre subiecte importate precum banii, fidelitatea, copiii si alte planuri de viitor.

Iti recomandam sa citesti si: SPUNE-MI CE ZODIE ESTI CA SA ITI SPUN CE ITI DORESTI CU ADEVARAT DE LA RELATIA DE CUPLU

Regula numarul 3: Intr-o relatie puternica trebuie sa existe apreciere

Nu uita sa iti apreciezi partenerul. El face atat de multe si iti aducce bucurie in fiecare zi - chiar si in zilele mai putin frumoase. Asadar, fa-i complimente des pentru ca el sa stie cum te simti cu privire la dragostea dintre voi.

Regula numarul 4: Intr-o relatie puternica trebuie sa existe respect

Respectul este crucial intr-o relatie de dragoste. Indiferent de anii pe care ii aveti impreuna, sa nu subestimezi niciodata importanta manierelor. Spune "Te rog", "Multumesc" si "Cu drag" ori de cate ori este necesar. De asemenea, respectul trebuie folosit si in timpul discutiilor (mai ales in situatiile aprinse, conflictuale).

Citește și:

Regula numarul 5: Intr-o relatie puternica exista compromis

Nu vei fi intotdeauna de acord cu partenerul de cuplu, insa poti oricand sa faci compromisuri. Este important sa va acceptati parerile diferite si sa va intalniti la jumatatea drumului. Si, de asemenea, sa nu uitati niciodata ca sunteti o echipa.

Iti recomandam sa citesti si: 6 SEMNE BUNE CA ESTI IN RELATIA IN CARE TREBUIA SA FII DE ATAT DE MULT TIMP

Regula numarul 5: Intr-o relatie puternica exista independenta

In timp ce o relatie aduce doi oameni impreuna, trebuie totusi sa stii ca este crucial sa ai si viata ta separata. Fa-ti timp pentru prietenii tai, ocupa-te de activitatile si de pasiunile tale, bucura-te de timp petrecut doar cu tine. Nu deveni dependenta de partenerul de cuplu.

Regula numarul 6: Intr-o relatie puternica exista limite sanatoase

Stabilirea limitelor sanatoase este una dintre cele mai bune modalitati de a mentine vie flacara iubirii. Vorbeste cu partenerul de cuplu despre lucrurile pe care nu le tolerezi si cere-i sa iti spuna si el care sunt limitele lui. Poate ca discutia nu va fi una distractiva, insa va poate ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa aveti o relatie de durata.

Citește și:

foto main Dmytro Voinalovych, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.