Setari Cookie-uri

20 Învățăminte și citate de la Dalai Lama care te ajută să îți regăsești pacea interioară

Cunoscut de toți dintre noi - Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama al Tibetului, ne surprinde tot mai des cu cele mai frumoase posibilități de a ne infrunta temerile și greutățile din viață și de a găsi cel mai bun și mai frumos drum pe care să pășim zi de zi, plin de iubire, de pace interioară și echilibru. Te invităm să descoperi unele dintre cele mai frumoase învățăminte și citate, care să te ajute să îți regăsești echilibrul, să-ti vindeci temerile și să valorifici tot ce-i mai bun în viața ta.

20 Învățăminte și citate de la Dalai Lama care te ajută să îți regăsești pacea interioară:

„Indiferent dacă cineva crede în religie sau nu, crede în renaştere sau nu, nu există nimeni care să nu aprecieze bunătatea şi compasiunea.”

„Nu este nevoie de temple, nu este nevoie de filosofii complicate. Creierul meu şi inima mea sunt templele mele; filosofia mea este bunătatea.”

„Singura noastră putere veritabilă este aceea de a-l ajuta pe celălalt.“

„Prin natura lor, fiinţele umane îşi doresc fericirea şi nu doresc suferinţa. Toţi ne dorim să obţinem sentimentul de fericire şi toţi încercăm să scăpăm de suferinţă, şi toţi au dreptul fundamental de a face acest lucru. Din acest punct de vedere, toţi suntem la fel, indiferent dacă suntem bogaţi sau săraci, educaţi sau needucaţi, occidentali sau orientali, credincioşi sau atei, şi indiferent dacă suntem budişți, creştini, evrei, musulmani. Practic, din punct de vedere al valorii umane toţi suntem la fel.“

Citește și:

Citeste continuarea pe garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.