Setari Cookie-uri

5 Gânduri pe care trebuie neapărat să le lași în trecut dacă vrei să mergi mai departe cu viața ta

Iată care sunt acele gânduri la care trebuie neapărat să renunți chiar acum dacă vrei să trăiești în prezent, să te vindeci de durerea trecutului și să mergi mai departe cu viața ta: 

Nu rămâne blocată acolo unde ai suferit cel mai tare. Nu rămâne în locul în care sufletul tău a fost distrus și inima ți-a fost sfărâmată. Este timpul să găsești putere pentru a te ridica de la pământ și a merge mai departe cu viața ta, concentrându-te pe primul pas micuț pe care îl poți face chiar acum. Nu uita, tu ești suficientă. Tu poți fi puternică. Tu poți urca din această prăpastie, tu poți trece prin acest uragan, tu poți depăși această furtună. Continuă-ți drumul și eliberează-te de tot ce a fost astfel încât să poți ridică privirea și să vezi cel mai frumos curcubeu pe cerul destinului tău.

Iată care sunt acele gânduri la care trebuie neapărat să renunți chiar acum dacă vrei să trăiești în prezent, să te vindeci de durerea trecutului și să mergi mai departe cu viața ta:

Citește și:

1. "Nu am de ales"

Îți scrii propriul destin prin alegerile pe care le faci. Devii ceea ce faci în mod repetat. Este foarte important să știi unde mergi și de ce decât să ajungi acolo unde îți dorești (călătoria, nu destinația, contează în această viață). De fiecare dată când vrei să renunți și să rămâi în același loc, pune-ți următoarea întrebare: Vreau să fiu prizonierul trecutului sau un pionier al viitorului?

2. "Mereu va fi așa"

Nu, niciodată nu va mai fi așa. Doar pentru că acum totul este dificil, nu înseamnă că întreaga ta viață este dificilă. Doar pentru că acum ești înconjurată de nori negri de furtună, nu înseamnă că nu te poți îndrepta către soare și un cer senin. Ai răbdare cu acest proces pentru că nu poți vindeca o viață grea peste noapte. Ai răbdare cu tine însăți și cu călătoria pe care o faci. Procesul este unul de durată, însă fericirea ta merită toate eforturile.

Citește și:

3. "Toți oamenii duc o viață mai ușoară și se descurcă mai bine decât mine"

Nu-ți hrăni singură nesiguranța, altfel toate gândurile negative vor pune stăpânire pe tine. Nu mai privi în stânga și în dreapta, nu îți mai analiza viața cu viețile altor oameni. Fiecare are propriul destin, fiecare își duce propriile bătălii. Mai mult, nu vei înțelege niciodată care este viața adevărată a celor din jurul tău. Încetează cu aceste comparații, ascultă-ți vocea interioară optimistă și concentrează-te numai și numai asupra ta.

4. "Este prea târziu"

Este prea târziu să ce... să trăiești? Să te bucuri de viață? Să fii fericită? Să crezi că este prea târziu este ca și cum singură ți-a încheia călătoria. Crede în tine și vei vedea că destinația nu va mai avea niciun sfârșit, nicio importanță. Crede în tine și te vei concentra pe clipă de acum, vei trăi în momentul prezent și vei fi cea mai fericită.

Citește și:

5. "Nu mai pot"

Ba da, mai poți. Era la un moment dat un scurt text care circula pe social media și spunea cam așa "Atunci când simți că nu mai poți... mai poți puțin." Și chiar așa este. Nimeni nu te va lovi așa de tare ca viața. Uneori destinul te va pune la pământ și te va lăsa acolo dacă îi permiți acest lucru. Însă nu trebuie să te concentrezi pe cât de tare te poate lovi destinul, ci mai degrabă pe cât de puternică poți fi tu în fața acestor greutăți. Și așa vei reuși să fii câștigătoare în jocul vieții.

foto main Jorm S, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.