Setari Cookie-uri

Rabdă în necazuri și cerul de deasupra ta se va limpezi

„Însă de ce”, vei spune, „eu am mai multe supărări, iar alții au mai puține? De ce pe mine mă apasă nevoile, iar alții au spor aproape în toate? Eu ajung la deznădejde de atâtea necazuri, în timp ce alții se bucură. Dacă asta e soarta obștească a tuturor, ar trebui împărțită tuturor la fel". Dar uită-te bine și vei vedea că așa și e împărțită. 

Citiți cuvintele Sfântului Teofan Zăvorâtul despre crucile vieții noastre oferite în cartea "Răspunsuri la întrebări ale intelectualilor":

"Pe toate căile vieții noastre sunt răspândite la tot pasul cruci cât se poate de complicate și felurite, care se întâlnesc aproape la orice pas: necazuri, nevoi, nenorociri, boli, pierderi ale celor apropiați, nereușite la serviciu, lipsuri și pagube de tot felul, neplăceri în familie, potrivnicii în relațiile exterioare, jigniri, supărări, învinuiri mincinoase și, îndeobște, soarta pământească a fiecăruia este mai mult sau mai puțin grea. Cine n-are parte de așa ceva?! Nu izbăvesc de aceste cruci nici rangul, nici bogăția, nici puterea și nici o mărire pământească. Ele s-au întrepătruns cu viața pământească din clipa când s-a închis raiul pământesc și vor rămâne cu ea până când se va deschide raiul ceresc.

Citește și:

Citeste continuarea pe garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.