Setari Cookie-uri

4 Mici ritualuri zilnice care îți vor schimba viața în următoarele 3 luni de vară

Modul în care ne petrecem fiecare zi este modul în care ne petrecem viața. 

Ești dispusă să îți petreci puțin timp în fiecare zi (așa cum nu fac mulți oameni) astfel încât să trăiești viața la care visezi (așa cum nu fac mulți oameni)?

Iată care sunt acele mici ritualuri zilnice care îți vor schimba viața în următoarele 3 luni de vară:

1. Ritualul scrierii în jurnal (pentru 15 minute sau chiar mai puțin)

Dacă vrei să ajungi undeva în această viață ai nevoie de o hartă... iar jurnalul tău este acea hartă. Poți scrie tot ce ai făcut astăzi, ce ai încercat să realizezi, unde ai făcut greșeli, ce pași micuți ai făcut pentru a îți împlini visurile. Jurnalul este un loc de reflectat, pentru a capta gânduri importante, pentru a stabili unde ai fost și unde intenționezi să mergi.

Așadar, dacă vrei să îți schimbi viața în bine scrie în jurnal în fiecare zi.

Citește și:

2. Ritualul recunoștinței

În fiecare seară, înainte de culcare, reflectă asupra zilei care a trecut și spune-ți 3 lucruri pentru care ești recunoscătoare. Poți începe cu ceva foarte simplu, însă important - spre exemplu faptul că ești sănătoasă și că oamenii dragi ție sunt bine, că ai un acoperiș deasupra capului, că ai deschis ochii în această dimineață, că ai avut ce să pui pe masă pentru întreaga familie.

Indiferent de situație, găsește acele 3 motive care să îți hrănească sufletul și să trimită energie pozitivă către Univers.

3. Ritualul de a îți planifica ziua

Oricât de ciudat sună, dacă vrei să ai o zi productivă, atunci trebuie să înveți să îți planifici cât mai bine timpul, să îți pui în ordine taskurile și să te ocupi de ele unul câte unul până când reușești să termini tot ce îți propui.

Citește și:

Așadar, fie seară, înainte de culcare, fie dimineață, imediat ce te trezești, găsește puțin timp pentru a pune pe hârtie ce ai de făcut în ziua respectivă și care este ordinea lucrurilor pe care vrei să le rezolvi.

4. Ritualul de a avea timp pentru tine

Indiferent de cât de ocupată eșți, fă o regulă pentru ține că în fiecare zi să găseșți puțîn timp pentru ține. De ce? Pentru că ai nevoie de relaxare, de odihnă, de liniște, de fericire, de zâmbete, de deconectare.

Așadar, oricât de obosită ai fi, găsește acest timp și petrece-l cu tine. În astfel de momente poți face tot felul de activități care să te ajute să te detașezi de probleme, să te relaxezi și să te bucuri de liniște.

Exemple de activități: citește o carte, vizionează un film, gătește mâncarea ta preferată, fă-ți ordine în dressing, mergi la o plimbare prin parc, fă yoga/pilates, aleargă, fă-ți un tratament de beauty acasă/ o seară de spa, ascultă melodia ta preferată.

Citește și:

foto main Dmytro Buianskyi, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.