Setari Cookie-uri

Disney+: Detalii fascinante din culisele noul serial BECOMING KARL LAGERFELD

Serialul de 6 episoade, Becoming Karl Lagerfeld, disponibil pe Disney+ din 7 iunie, urmărește cariera timpurie a legendei modei, cunoscut și sub numele de Kaiser Karl, concentrându-se pe ascensiunea acestuia în moda pariziană a anilor ‘70 și pe rivalitatea sa cu Pierre Bergé.

comunicat de presa: Adaptată după bestsellerul Kaiser Karl, semnat de Raphaëlle Bacqué (publicat de Albin Michel), această poveste este prezentată pentru prima dată pe ecran prin intermediul Disney+ și aduce o distribuție plină de personalități celebre. Cu ajutorul actorului Daniel Brühl, cunoscut și din producțiile Inglorious Basterds sau Captain America: Civil War, serialul explorează călătoria lui Lagerfeld în universul fascinant al glamour-ului, pentru a deveni unul dintre cei mai influenți designeri ai tuturor timpurilor.

Biografia romanțată a designerului într-o distribuție remarcabilă

Becoming Karl Lagerfeld poartă telespectatorul de la perioada la Chloé, prin Paris, Monaco, Roma, până la relația sa cu Jacques de Bascher, interpretat de actorul canadian Théodore Pellerin. Serialul scoate în evidență realizările profesionale ale celebrului designer, dar și stilul său de viață flamboaiant, ascensiunea în elita pariziană și accesul la protipendada internațională.

Citește și:

În 1972, Karl Lagerfeld, în vârstă de 38 de ani, este un designer de prêt-à-porter fără prea mare notorietate. Când se întâlnește cu tânărul Jacques de Bascher (Théodore Pellerin) un dandy ambițios și seducător, totul se schimbă. Karl, interpretat magistral de Daniel Brühl, îndrăznește, în sfârșit, să aibă visuri mărețe. Astfel, între el și prietenul său, geniul haute couture Yves Saint Laurent (Arnaud Valois), susținut de formidabilul om de afaceri Pierre Bergé (Alex Lutz), începe o competiție acerbă.

Karl Lagerfeld s-a născut în Hamburg, Germania, în 1933 și s-a mutat la Paris împreună cu mama sa, Elizabeth, la începutul anilor 1950. După ce a absolvit Lycée Montaigne, a devenit ilustrator de modă și s-a asociat cu Yves Saint Laurent pentru a câștiga premiul I la Secretariatul Internațional al Lânii, în 1954. Înainte de a se alătura casei de modă Chloé în 1963, unde a stat 20 de ani, a petrecut o perioadă la Balmain și Jean Patou. Becoming Karl Lagerfeld își începe acțiunea în 1972, când personajul nostru urmează să fie numit director de creație la Chloé. Lagerfeld s-a alăturat, ulterior, casei de modă Chanel și și-a deschis și propria casă de modă. Fotograf, artist de schițe, editor, designer și realizator de film în timpul său liber, Lagerfeld s-a bucurat de o viață întreagă de colaborări cu o gamă largă de mărci. A murit pe 19 februarie 2019, la Neuilly-sur-Seine, la vârsta de 85 de ani.

Citește și:

3 personaje cheie și povestea lor fasinantă

Noua serie Disney+ este mult mai mult decât o călătorie în lumea modei pariziene a anilor ’70, ci reprezintă o explorare intensă a relațiilor personale și romantice ale unui cvartet extraordinar: Karl Lagerfeld, Jacques de Bascher, Yves Saint Laurent și Pierre Bergé.

Prima scenă din Becoming Karl Lagerfeld prezintă o întâlnire între două personaje pline de exuberanță, Lagerfeld și parizianul Jacques de Bascher, interpretat de Théodore Pellerin. De Bascher este un obișnuit al celor mai la modă cluburi din Paris, de la Le Sept până la Le Palac și este preocupat să-și facă un nume datorită stilului său impecabil. Când îl întâlnește pe dandy-ul în vârstă de 22 de ani, Lagerfeld se îndrăgostește instantaneu de farmecul lui. Și așa începe o relație complexă, platonică (întrucât tânărul Jacques va fi implicat de-a lungul anilor ‘70 într-o poveste de dragoste tulburătoare cu Yves Saint Laurent), care va dura mai bine de un deceniu. De-a lungul vieții sale, Lagerfeld a spus întotdeauna cât de mult a inspirat de Bascher multe dintre lucrările sale. Chiar și după moartea lui de Bascher, din cauza virusului HIV, în 1989, couturierul a continuat să-l onoreze în mai multe moduri.

Citește și:

Rolul lui Yves Saint Laurent este jucat de Arnaud Valois, care îl portretizează pe unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai secolului XX. La debutul seriei, designerul și-a creat deja casa de modă împreună cu partenerul său, Pierre Bergé. El reprezintă, deja, un nume sonor în lumea haute couture, conduce propriul butic de prêt-à-porter - Saint Laurent Rive Gauche și începe să atragă atenția pe podiumurile internaționale. Muzele sale includ oameni precum Loulou de La Falaise și Paloma Picasso. Povestea amoroasă pe care acesta o are cu Jacques de Bascher este întreruptă de Pierre Bergé. În 1974, casei sale de modă i se oferă o nouă locație pe Avenue Marceau, în arondismentul 16 din Paris. Când și-a luat rămas bun de la haute couture în 2002, se spune că Saint-Laurent a declarat: „Coco Chanel a emancipat femeile, ceea ce mi-a permis, ani mai târziu, să le dau putere și, într-un fel, să eliberez moda”. Saint Laurent s-a stins din viață în iunie 2008, la vârsta de 71 de ani.

Citește și:

Om de afaceri și filantrop, precum și iubitul lui Yves Saint Laurent din 1958, Pierre Bergé este interpretat de talentatul Alex Lutz. La începutul seriei, Bergé l-a ajutat deja pe Yves Saint Laurent să-și construiască casa de modă și este pe cale să devină președinte al renumitei Asociații a Couturierilor și Creatorilor de Modă Francezi, pe care o va deschide, ulterior, și pentru tinerii designeri. Deși acest cuplu a traversat vremuri dificile și mai multe despărțiri, Berger a rămas devotat intereselor și imaginii partenerului său, chiar și după moartea acestuia. Berger a murit în septembrie 2017, la Saint-Rémy-de-Provence.

Așadar, Disney+ te invită să descoperi drumul inițiatic și povestea romanțată a vieții lui Karl Lagerfeld, cu aspirațiile și ambițiile sale, cu trăirile și dorințele sale de a crea, de a iubi și de a fi iubit, dar și câteva interpretări de excepție ale unor actori renumiți, a căror pasiune pentru meserie a transformat scenariul într-o serie captivantă despre unul dintre cei mai mari designeri pe care lumea modei i-a avut vreodată.

Citește și:

Kudika
9 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Reacțiile tinerilor la apariția lui Andrew Tate. Cum putem proteja tinerii de modelele toxice din mediul online?

comunicat de presa: Festivalul de muzică Beach, Please! - un festival al tinerilor – s-a încheiat duminică (14 iulie). O mare parte din muzica de acolo este cea pe care o... Kudika


20-22 iulie: Evenimente de foc în Cosmos. Primim o nouă șansă și ne descoperim misiunea pe acest pământ

A doua jumătate a lunii iulie este mai interesantă ca niciodată și asta deoarece aduce energii intense pentru toate zodiile. Suntem scoși din zona de confort și provocați să acceptăm... Kudika

12 imagini
Mesajul îngerilor pentru zodia ta pentru următoarele luni ale anului

În următoarele luni, astrele ne pregătesc o serie de influențe puternice, iar îngerii ne oferă mesaje de călăuzire și inspirație. Fiecare semn zodiacal va simți impactul acestor... Kudika


5 Romane captivante care îți vor transforma vara într-o aventură plină de suspans

comunicat de presa: Vara este sezonul perfect pentru a te cufunda în lectură, fie că ești pe plajă, în hamacul din grădină sau într-un colț liniștit al casei... Kudika


Migration, o comedie animată plină de acțiune va avea premiera pe SkyShowtime în această vară

comunicat de presa: Migration, o comedie animată plină de acțiune, se alătură unui „stol" de blockbustere care vor avea premiera pe SkyShowtime în această vară,... Kudika

12 imagini
La ce trebuie să renunți în săptămâna 15-21 iulie ca să atragi fericirea în viața ta

Fiecare dintre noi are nevoie, din când în când, să elibereze ceea ce nu ne mai servește pentru a face loc fericirii și liniștii în viața noastră. În această... Kudika