Setari Cookie-uri

Ghid de alimentatie in functie de varsta: Ce sa mananci la 20, 30 si 40 de ani

Iata ce trebuie sa mancam la 20, 30 si 40 de ani pentru a ne mentine in forma si a avea un organism sanatos.

alimentatie in functie de varsta Foto: Torjrtrx, Shutterstock

Odata cu trecerea anilor ne schimbam atat la interior cat si la interior. Asa cum sufletul are nevoie de o altfel de hrana de la o etapa la alta a vietii, la fel si trupul are nevoie de o alimentatie corespunzatoare. Iata ce trebuie sa mancam la 20, 30 si 40 de ani.

Ghid de alimentatie in functie de varsta

La 20 de ani

Pielea, oasele, metabolismul si sanatatea sistemului imunitar sunt in prim plan la varsta de 20 ani.

  • Alimentele de baza pentru tine includ:
  • Morcovi si cartofi dulci bogate in vitamina A, importante in prevenirea eruptiilor.
  • Alimentele fermentate, cum ar fi varza, ajuta la sanatatea intestinului
  • Migdalele sunt bogate in grasimi sanatoase, care sustin pierderea in greutate, si fosfor, care ajuta la formarea unor oase si dinti puternici.
  • Fructele precum capsunile si kiwi sunt unele dintre alimentele cu cea mai mare concentratie de vitamina C, care sustine sistemul imunitar, metabolismul si sanatatea pielii.
  • Somonul este bogat in omega-3 si contine hormoni sanatosi.
  • Semintele de susan sunt importante pentru sanatatea oaselor si dintilor si sunt bogate in calciu.
  • Carnea de pui este o sursa ieftina de proteine, care este saraca in calorii si grasimi.

La 30 de ani

La 30 de ani, este important sa iti mentii o greutate sanatoasa, pentru a avea o nastere usoara (daca te decizi sa faci un copil) si sa eviti sa devii supra-ponderala mai tarziu.

Citește și:

Alimentele de baza pentru tine includ:

  • Carbohidrati complexi cum ar fi fulgii de ovaz cu indice glicemic scazut si bogati in fibre
  • Stridiile sunt bogate in zinc, un mineral important pentru sanatatea parui si a pielii.
  • Fasolea rosie este bogata in antioxidanti ceea ce face ca acest aliment bogat in proteine sa fie un factor anti-imbatranire
  • Nucile sunt o mare sursa de omega-3, care imbunatateste colesterolul si reduce inflamatia.
  • Portocalele sunt bogate in vitamina C, fibre si acid folic. De asemenea, ele ajuta la reducerea riscului de pietre la rinichi.
  • Proteina completa quinoa ajuta la dezvoltarea muschilor dar si la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.
  • Avocado si mugurii de pin sunt bogate in vitamina E, reduc riscul de avort spontan si ajuta la reglarea ciclului menstrual.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.