Setari Cookie-uri

Ții post sau ești vegan? Iată cum poți utiliza un blender pentru a prepara rețete delicioase

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au ținut post, ca o practică religioasă de curățire și echilibrare spirituală. Abținerea de la consumul alimentelor de origine animală, a determinat apariția a numeroase rețete care au în alcătuire ingrediente vegetale. Postul ținut în diferite forme, intermitent, pe perioade scurte sau mai lungi, total sau parțial, s-a dovedit prin studii medicale că are o contribuție semnificativă asupra sănătății fizice și psihice umane.

În prezent există numeroase rețete de post pe care le poți găsi grupate în cărți de profil sau pe internet și tehnologia vine în ajutorul celor care își doresc să le prepare, chiar dacă nu sunt specialiști în domeniu. De exemplu, un blender în bucătărie te poate ajuta să prepari ușor și rapid mâncăruri delicioase din produse vegetale. De ce blender? Probabil că știi că este unul din cele mai utilizate electrocasnice din bucătărie și, indiferent de tipul și caracteristicile lui, acesta îți ușurează viața datorită funcțiilor pe care le are, adică pasare, mărunțire și omogenizare. Chiar dacă au devenit celebre pentru că sunt utilizate în prepararea de cocktail-urilor, smoothi-urilor și shake-urilor, versatilitatea lor le-a făcut să fie indispensabile la gătit.

Citește și:

Blendere (oferte)

Pentru un mic dejun sănătos poți amesteca diferite ingrediente bogate în vitamine și minerale și, dacă faci acest lucru cu un blender, marele avantaj este că vei beneficia și de fibrele necesare în digestie, care vor rămâne în totalitate în produsul final. Variante de combinații:

  • 2-3 morcovi, un cub ghimbir, un castravete, 1-2 tulpini țelină, un avocado
  • un avocado, o banană, un măr, 1-2 fire țelină și ½ lime
  • baby spanac și morcovi sau kiwi în proporții egale(50%) și un cm de ghimbir (opțional)
  • O banană, o cană căpșuni, o cană apă de cocos și o lingură semințe de cânepă

Smoothie-ul este o invenție cu adevărat miraculoasă cu proprietăți în detoxifierea organismului, care ajută în curele de slăbire și este un energizant perfect. Pentru preparare poți folosi fructe și legume în combinații variate, în funcție de preferințe, la care adaugi un lichid care să ajute la omogenizare, care poate fi apă, lapte vegetal sau apă de cocos. Ca un plus poți pune nuci, alune, caju sau semințe de chia, in sau cânepă.

Citește și:

Prânzul este masa principală și atunci când postești poate părea că ai variante limitate. Dar zilnic poți să prepari rapid o supă cremă bogată în nutrienți, sănătoasă și gustoasă, proaspătă, în diferite combinații care de care mai savuroase. De exemplu supă cremă cu sfeclă pentru care ai nevoie de: 1 sfeclă roșie, 2 morcovi, 1 ceapă mică, 2 cartofi, 1 măr, sare, verdeață, zeama de la1/2 lămâie, 2-3 lingurițe ulei, 2 lingurițe mix condimente și smântână vegetală (opțional). Prepararea e simplă. Pune legumele curățate și tăiate în 1,5 l apă la fiert. Când sunt fierte adăugă condimentele, uleiul, sarea. Mixează în blender când s-a răcorit. Servește cu crutoane, asezonată cu lămâie, verdeață și smântână.

Citește și:

Blendere – oferte

Pentru o supă cremă de mazăre ai nevoie de: 1 pungă de mazăre congelată, 2 cartofi, 1 ceapă, ½ rădăcină de țelină, 1 legătură de mărar proaspăt, 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece, sare și piper. Călește ceapa tocată în ulei și adaugă mazărea, apoi cartofii și țelina mărunțite, sare și piper. Adaugă apă și lasă-le să fiarbă. Pune supa răcorită în blender și omogenizează până la consistența dorită. Când servești poți adăuga ce condimente preferi și poți servi supa cu crutoane și ornată cu mărar.

La fel de bine poți face supă cremă folosind ca bază dovlecelul, broccoli, linte, praz, ardei copți, dovleac, conopidă, ciuperci sau spanac. Pentru consistență poți adăuga cartofi sau orez, iar pentru savoare diferite verdețuri și condimente. Îți poți folosi imaginația și preferințele pentru a crea variante gustoase, hrănitoare și sănătoase. Bineînțeles că le poți îmbogăți cu diferite semințe, crutoane sau smântână vegetală.

Citește și:

Pe piață există o gamă diversă de blendere, foarte utile în bucătărie pentru a prepara rapid aperitive vegetariene cum ar fi: salată de vinete sau de dovlecei, fasole bătută, cremă de ciuperci sau ardei, hummus, care pot fi servite imediat pe pâine prajită sau biscuiți sărați. Și tot în blender poți amesteca rapid ingrediente pentru a obține diferite sosuri care pot completa o masă de post: maioneză vegetală, sos de soia,etc. Orice ai alege sigur vei mânca sănătos și vei beneficia de proprietățile unui meniu natural.

Sursa foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.