Setari Cookie-uri

7 dulciuri delicioase pe bază de miere pentru orice răsfățat

Deserturi cu miere care să îți îndulcească ziua? Am căutat cu un entuziasm uriaș și am găsit mai multe dulciuri care să îți satisfacă pofta de energie și de zahăr. Fără teamă că este nesănătos sau scump pentru că ne-am axat pe dulciuri care sunt ca o terapie în bucătărie - naturale, sănătoase și delicioase.

Mierea înseamnă sănătate, asta am stabilit deja. Și dacă ai o slăbiciune pentru acest produs apicol, obținut prin truda unor albinute hărnicuțe, să știi că nu trebuie să te limitezi la a-l consuma ca atare. Poți opta să folosești mierea în diverse preparate de casă, prăjituri homemade sau poți face ceva care îți consumă mai puțin din timp. Adică poți alege să cumperi dulciuri de-a gata făcute de cei mai meșteri pricepuți într-ale șantajului culinar și-ale dulceagului.

Să nu ne mai ascundem și să recunoaștem fie că nu avem timp să gătim sau nu ne pricepem să gătim mereu când avem poftă de ceva anume. Așa că slavă comerțului pentru că există produse care ne pot satisface ușor pofte dintre cele mai ciudate. Chiar și pe cea de miere. Așadar, dacă îți place mierea - cum tot încercăm să aflăm încă de la început - să știi că ți-am găsit câteva dulciuri cu acest ingredient. Pe care pariem pentru că nu îi poți rezista, mai ales când îți este servit în combinații ușor năstrușnice.

Citește și:

Bomboane cu miere și alte arome speciale

Dropsurile ne vor aminti mereu de copilărie. Au ele un farmec aparte pe care cu greu îl putem neglija, le asociem ușor cu jovialitatea, cu naivitatea.

Acum că am făcut o introducere simpatică, îți spunem că am descoperit bomboane cu miere. Și nu doar așa simple, pentru că sunt disponibile cu diverse arome - lămâie, anason, pin, lavandă, propolis, mentă, eucalipt. La prezentarea lor se menționează “copiii le adoră și adulții le consumă pe ascuns”. Așa să fie?

bomboane cu miere si arome

Alege aici aroma

Dulciuri pe bază de miere: cremă cu alune, nucă sau susan

Cu alune, cu nucă sau cu susan: acest desert are atât aroma și beneficiile produselor apicole de cea mai bună calitate dar și ceva în plus - o savoare și consistență aparte.

Este o delicatesă produsă în România, fără adaosuri chimice sau orice bazaconii care nu ar avea ce să caute într-un dulce deosebit. 100% natural, crema cu miere vine livrată cu indicații: a se consuma împreună cu cineva drag și fără moderație, că nu dă stare de greață. Oh, mai poți alege miere cu bunătăți - alune de pădure sau migdale și nuci.

Citește și:

dulciuri pe baza de miere

Vezi disponibilitatea

Ciocolată cu miere și lapte sau nuga

De la cei mai dedicați ciocolatieri, ghidați de rețete moștenite din generație în generație, scrise pe foi prăfuite, din ingrediente alese cât mai exigent.

Cel puțin așa ne place să credem că s-a făcut fiecare tabletă de ciocolată dintre cele două găsite de noi. Fie că este ciocolată cu lapte și miere sau ciocolată cu miere și nuga, am găsit un lucru în comun: pasiunea pentru eleganță. Că da, sunt în ediție limitată și sunt ambalate atât de frumos că pot reprezenta un cadou aparte pentru cineva deosebit care știe să aprecieze deserturile delicate.

ciocolata cu miere

Descopera pret

Deserturi de lux cu miere: idei de cadouri

Gem de smochine cu miere, muștar cu miere și șampanie, ceai din boabe de cacao cu miere. Astea sunt trei dintre cele mai sofisticate dulciuri (mai puțin muștarul, dar o să ne dai dreptate că trebuie să îl ai) pe care le-am putut găsi.

Citește și:

Denotă, fără doar și poate, o notă sofisticată nu doar pentru că includ câteva dintre cele mai costisitoare ingrediente, dar și pentru că sunt ambalate într-un mod inedit. Fiecare îmbracă o compoziție gourmet impresionantă de mixuri care au găsit un ritm echilibrat cu care s-au combinat. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei cărora le oferi spune-le că le dai ceva haute-couture confiture - tradiții și gusturi savuroase.

deserturi de lux cu miere

Citeste detalii

Yammi, yamm! Știm, nu te poți decide. Și nici nu te condamnăm. Până la urmă și nouă ne-a fost destul de greu să ne limităm doar la atâtea dulciuri cu miere. Pentru că da, sunt mult mai multe variante disponibile.

Dacă vrei să îi obișnuiești pe cei mici de acum cu deserturi sănătoase, învață-i de la vârste fragede despre procesul deosebit care implică procesarea mierii. O să îți spună multă întrebări și cu asta va veni și pofta de a consuma miere. Și tu vei avea o scuză să nu te simți vinovată când o faci alături de prichindel.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.