Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre nevralgia intercostala: simptome, cauze si tratament

Principalul simptom al nevralgiei intercostale este durerea. Această durere asociată cu nevralgia intercostală poate fi bilaterală, înjunghiată, ascuțită în natură.

Ce este nevralgia intercostală?

Semne și simptome ale nevralgiei intercostale

Cauzele și factorii de risc ai nevralgiei intercostale

Factorii de risc pentru nevralgia intercostală

Tratamentul pentru nevralgie intercostală

Ce este nevralgia intercostală?

Nevralgia este numele dat durerii care apare în nervi. Această durere este de obicei declanșată fără stimularea receptorilor de durere. Există multe tipuri de nevralgii, dintre care una este nevralgia intercostală. Aceasta se datorează comprimării nervului intercostal în cutia toracică sau în fața zonei abdominale.

Nevralgia intercostală este o stare rară, în care există durere de-a lungul nervilor intercostali. Acești nervi se află între coaste și orice fel de iritație sau apăsare a nervului duce la afectarea nervilor urmată de simptome de durere și de pierdere a funcției nervului care are ca rezultat o stare cunoscută sub numele de nevralgie intercostală.

Citește și:

Pot exista multe motive pentru compresia acestui nerv care provoacă nevralgii intercostale. Iritarea nervilor sau aplatizarea nervului este cauzată de contracția severă a mușchilor intercostali sau abdominali, care determină răsucirea nervului, distensia abdominală prelungită, formarea țesutului cicatricial în jurul nervului după vindecarea leziunilor sau a plăgii chirurgicale, excesul de mușchi abdominali, curbura neregulată a vertebrelor cum ar fi scolioza și vertebrale toracice bolile de disc.

O intervenție chirurgicală în și în jurul regiunii toracice poate fi, de asemenea, unul dintre motivele pentru care acest nerv poate fi rănit. Acești nervi se pot deteriora sau se pot inflama din cauza diferitelor boli infecțioase, cum ar fi zona zoster, care au ca rezultat nevralgie intercostală. Natura durerii este ascuțită și spasmodică, iar durerea este răspândită în jurul zonei de la nivelul coapselor.

Citește și:

Celelalte cauze ale nevralgiei intercostale sunt sarcina, tumora abdominala care comprima nervul, leziunile pieptului sau ale coastelor si cicatrizarea peretelui toracic sau abdominal dupa operatie in piept sau abdominala.

Semne și simptome ale nevralgiei intercostale

Principalul simptom al nevralgiei intercostale este durerea. Această durere asociată cu nevralgia intercostală poate fi bilaterală, înjunghiată, ascuțită în natură. Durerea de nevralgie intercostală se află în interiorul și în jurul zonei pieptului de pe ambele părți și poate radia din spate către partea din față a toracelui într-un mod asemănător benzii.

Uneori durerea se simte uniform pe toată lungimea coastelor. Uneori există durere cu respirația, râsul sau strănutul. Durerea crește odată cu efortul. Nevralgia intercostală poate fi, de asemenea, prezentă într-o manieră intermitentă, cum ar fi durerea acută sau o durere constantă și constantă.

Citește și:

Alte simptome ale nevralgiei intercostale sunt după cum urmează:

  • Durerea bilaterală poate radia înapoi.
  • Durerea în coaste, în special în partea stângă, poate fi confundată cu dureri cardiace sau cu angina pectorală.
  • Amorțeală și / sau furnicături.
  • Durerea abdominală este un simptom al nevralgiei intercostale.
  • Pierderea poftei de mâncare.
  • Febră.
  • Durere în brate și / sau umeri.

Simptome de gravitate in durere:

  • Unul dintre simptomele nevralgiei intercostale este durerea toracică sau a coastelor cu iradieri in brațul stâng, la umăr și la spate.
  • Tuse persistentă care produce flegma galben-verzui.
  • Palpitații.
  • Problemele de respirație pot fi un semn și simptome ale nevralgiei intercostale.
  • Durere abdominală acută.
  • Paralizia și atrofia mușchilor.

Cauzele și factorii de risc ai nevralgiei intercostale

Citește și:

Nevralgia intercostală poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni care afectează zona intercostală cum ar fi infecția, inflamația, trauma sau bolile plămânilor și ale peretelui toracic. Una dintre cele mai frecvente cauze de nevralgie intercostală este o leziune cauzată în timpul procedurii chirurgicale. Majoritatea intervențiilor chirurgicale toracice implică departarea coastelor cu un retractor de metal și, în timpul retragerii, nervul intercostal, care se află sub nervi, poate fi prins sau zdrobit, ducând la deteriorarea nervilor intercostali.

nevralgie intercostala foto: By Artemida-psy, Shutterstock

Alte cauze cunoscute ale nevralgiilor intercostale

  • Degenerarea nervilor poate provoca, de asemenea, nevralgie intercostală.
  • Nevrită sau inflamația cauzei nervoase prin infecție, cum ar fi nevralgia post-herpetică.
  • Sarcina, care determină extinderea cutiei toracice pentru a face loc fătului.
  • Procedura chirurgicală în interiorul și în jurul cavității toracice poate duce la nevralgie intercostală.
  • Nevralgia intercostală poate fi cauzată de tumorile din jurul pieptului sau abdomenului care se presează pe nervii intercostali.

Factorii de risc pentru nevralgia intercostală

Citește și:
  • Infecție cu Varicella Zoster.
  • Participarea la activități sportive care implică o mare viteză, cum ar fi schiul, snowboardingul, fotbalul, vă supune risculului de a susține nevralgia intercostală.
  • Trauma cauzată de accidente de autovehicule care duc la răniri la nivelul coastelor și nervilor intercostali.

Tratamentul pentru nevralgie intercostală

În funcție de cauza durerii asociate cu nevralgia intercostală, este conceput un plan de tratament. Nevralgia intercostală poate, de asemenea, să rezolve singură, dar în general necesită tratament.

Uneori, la pacienții la care durerea intercostală este frecvent recurentă, porțiunea specifică a durerilor cauzate de nerv trebuie distrusă. Tratamentul este cunoscut sub numele de "radiofrecventa selectiva sau ablatia crio-nervoasa".

Citește și:

În cazurile în care nervul este prins într-o cicatrice abdominală, atunci sutura trebuie excizată pentru a trata nevralgia intercostală.

Medicamentele precum medicamentele pentru dureri neuropatice (Neurontin, Lyrica) și crema de capsaicină ajută la ameliorarea durerii asociate cu nevralgia intercostală.

Blocurile nervului intercostal care utilizează anestezic local sau corticosteroid pot fi administrate în jurul nervului intercostal afectat.

AINS ajuta la calmarea durerii și reducerea inflamației.

Medicamentele antidepresive pentru nevralgie intercostală ajută la calmarea durerii nervoase.

Antihistaminicele sunt utilizate pentru ameliorarea pruritului. Medicamentele antivirale reduc severitatea și durata simptomelor.

Corticosteroizii ajută la reducerea riscului de nevralgie postherpetică.

Modificările stilului de viață, cum ar fi conducerea în condiții de siguranță și folosirea uneltelor protectoare precum căștile și căptușelile, atunci când participati la sporturi cu impact sporit, pot ajuta la prevenirea nevralgiei intercostale.

Vaccinarea pentru prevenirea infecțiilor cum ar fi varicela, herpes zoster și zona zoster ajută la prevenirea infecțiilor virale, care pot provoca nevralgii intercostale.

Foto main: By Dragana Gordic, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.