Setari Cookie-uri

3 Diete de vara pentru detoxifiere

Vara ne ofera o gama larga de alimente naturale numai bune pentru detoxifierea organismului. Cele mai indicate in curele de detoxifiere sunt fructele sau legumele (niciodata combinate) consumate in stare cruda.

Dieta de detoxifiere cu legume de vara

Dieta de detoxifiere cu legume de vara

Va propunem o dieta usoara de detoxifiere cu legume de vara care poate dura cateva luni, atat cat tine si sezonul cald. Durata o stabileste fiecare in functie de preferinte. Insa daca doriti sa eliminati un surplus de kilograme mai mare se recomanda sa tineti cat mai mult aceasta dieta de detoxifiere.

Ce presupune dieta


Eliminati din alimentatie orice preparat prajit, dar si dulciurile si sucurile din comert, precum si biscuitii sau alte produse care nu contin cereale integrale. Se recomanda la masa sa nu depasiti duua felii de paine integrala.

Apoi alegeti trei zile consecutive din saptamana in care veti manca doar legume crude. De exemplu miercuri, joi si vineri. Puteti face orice fel de salate doriti, insa doar din legume, radacinoase rase si zarzavaturi. Puteti adauga sare, nu mai mult de doua linguri de ulei la o salata de 4 portii si piper. Se recomanda sa acriti cu lamaie si nu cu otet, nici macar balsamic. In fiecare sapatamana tineti aceasta cura, atat timp cat pe piata inca mai gasiti legume de sezon, nu de sera.

Sfat: prima masa din zi sau micul dejun nu trebuie sa contina legume acide ca rosie, ceapa, usturoi, varza, gulie, brocoli. Puteti consuma salate cu pastai, linte, parumb, salata verde, ardei, castravete, morcov si zarzavaturi de dimineata. Variati salatele de la o zi la alta.

In cele trei zile de legume se consuma doar apa, eventual o ceasca de cafea de dimineata.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.