Faina fara gluten: Faina De Mei

Faina De Mei

Faina este disponibila pe site-ul Vegis.ro

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!
Meiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa. Faina de mei este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Meiul este o alta cereala pentru cei care sufera de boala celiaca deoarece nu contine gluten.Este foarte pretuit de naturisti, iar medicul american Paavo Airola il descrie ca pe “cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume, un aliment minunat si complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon, simplu e digerat si care nu provoaca gaze sau fermentari in stomac.
Meiul este bogat in siliciu, care este vital pentru sanatatea parului, a pielii, a dintilor si a unghiilor. Lipsa acestui mineral poate duce la deformarea tesutului conjunctiv.Si deoarece meiul nu este nicioadat procesat foarte mult, acesta pastreaza toate substantele nutritive esentiale. Varietatea de mei cea mai cunoscuta este sorgul. Aceasta cereala ar trebui folosita pe scara mai larga. Se foloseste foarte bine pentru ingrosarea supelor si a fierturilor si pentru prepararea painii.
Principalii constituenti cunoscuti: lipide, protide, acizi aminati indispensabili; acid salicilic; fosfor; magneziu; fier; vitamina A.
Proprietati:
- nutritiv
- revitalizant
- echilibrant nervos
Indicatii:
- Astenie fizica si intelectuala, convalescente
- Sarcina
Consoderat vreme indelungata ca avand importanta alimentara comparabila cu a graului, meiul este cultivat in estul Europei si constituie un aliment de baza pentru numeroase popoare.

Mamaliga: Beneficii pentru sanatate
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: