7 Fainuri fara GLUTEN pe care merita sa le introduci in alimentatie

7 Fainuri fara GLUTEN pe care merita sa le introduci in alimentatie
Kudika
12 Aprilie 2016

Faina fara gluten poate fi folosita la obtinerea painii, in prajituri, in sosuri, tarte etc. Va propunem cateva fainuri delicioase, sanatoase si BIO pe care le puteti introduce in alimentatie.

Faina fara gluten: Faina de hrisca Bio

Faina de hrisca Bio

Faina este disponibila pe site-ul Bioportal.ro

Protector vascular, vitalizant, remineralizant, tonic general, nutritiv, laxativ, energizant.
Demineralizare, rahitism, afectiuni cardiace, fragilitate vasculara, dispepsie, enterita, gastrita, tuberculoza rinichilor, ulcer gastro-duodenal, mastoza chistica (la sani);
Afectiuni renale, osto-articulare (artritism), astenie, surmenaj fizic si psihic, sarcina, lauzie, alaptare, convalescenta, crestere, cancer, infrumusetarea tenului si a pielii.
Mod de preparare :
1. MACERAT - 2 linguri de faina de hrisca se lasa 6-8 ore in 300 ml apa de izvor sau minerala. Se consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea mesei. Combate oboseala si stresul, este laxativ, regenereaza, da prospetime si stralucire tenului si privirii.
2. CATAPLASME - Faina de hrisca se amesteca cu apa calda pana devine un aluat. Se aplica 2-4 ore, seara sau noaptea, pe locurile dureroase in cazurile de mastoza chistica.
Se mai poate folosi ca adaos in supe-crema, ciorbe mancaruri, sosuri, budinci, aluaturi, creme, dandu-le o savoare deosebita si marindu-le valoarea nutritiva.
3. TURTE DE HRISCA - Se amesteca faina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se acopera si se lasa doua ore apoi se framanta bine aluatul realizat, si se formeaza turte care se coc pe o tabla incinsa sau la cuptor. Se pot face aceleasi turte si in combinatie cu faina de grau, mei,orz,ovaz,orez.
Continut : Vitamine (B1, B2, B3, B5, E); aminoacizi, acizi grasi, steroli;
Minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, nichel, molibden, fosfor, bor, seleniu).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri