Setari Cookie-uri

Cele mai sanatoase alimente care nu ingrasa

Probabil ati mai auzit de dieta cu calorii negative. De fapt, aceasta dieta se bazeaza pe consumul unor alimente cat mai sarace in calorii, cu un indice glicemic mic si care totodata pot fi consumate in cantitati normale cat sa satisfaca nevoile volemice gastrice, fara a aduce un aport mare de calorii.

Condimente speciale pentru diete
Condimentele in general nu ingrasa si este chiar cunoscut efectul lor in reducerea surplusului de kilograme. Condimentele au rolul de a creste rata metabolica. Nu trebuie sa recurgi la cantitati de condiment care ar face mancarea imposibil de mancat, cantitatile moderate induc o accelerare a metabolismului. Aceasta este insotita de arderea mai multor calorii in schimbul depozitarii lor in tesutul adipos. Specialistii englezi de la Oxford au facut proba: au luat cateva persoane si le-au dat sa consume chili, mustar si alte ingrediente picante. O zi da, una nu. Au constatat ca, in zilele in care mancasera condimentat, subiectii arsesera 50 calorii in plus fata de ziua in care nu se atinsesera de condimente.Cele mai indicate condimente in diete sunt:
- Menta;
- Oregano;
- Busuioc
- Patrunjel uscat;
- Condimentele picante
Evitati sa mancati foarte sarat, sarea nu aduce multe beneficii organismului daca este consumata in exces si deasemenea predispune la retentie de apa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.