7 alimente sanatoase candva, periculoase in prezent

7 alimente sanatoase candva, periculoase in prezent
Kudika
15 Decembrie 2009

Alimentatia sanatoasa cuprinde in special produse proaspete sau preparate in casa, fara conservati, zahar sau grasimi in exces, aditivi sau coloranti. Din pacate in zilele noastre tot mai multe preparate sanatoase candva devin un pericol pentru sanatate datorita folosirii adaosurilor menite sa atraga cumparatorul si sa conserve produsul, astfel incat acesta sa reziste cat mai mult la vanzare. Astfel, unele alimente sanatoase au devenit in zilele noastre adevarati inamici ai unui regim de hrana sanatos.

Cerealele
Cerealele integrale aduc numeroase beneficii pentru sanatate, echilibrand tonusul digestiv, protejand impotriva cancerelor digestive, fiind considerate o masa ideala pentru micul dejun. Cerealele contin glucide cu eliberare lenta, astfel ca va puteti bucura de energie pana la jumatatea zilei daca la micul dejun ati mancat cereale cu lapte. Cerealele contin numeroase fibre si necesita sa fie consumate cu o cantitate mare de lichide, de aceea se sugereaza consumul lor cu lapte sau iaurt. Sunt insa unele produse care modifica sanatosul continut al cerealelor integrale, astfel le adauga diverse substante, printre care arome de ciocolata, coloranti si diversi conservanti sau aditivi, toate aceste substante fiind toxice pentru organism.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri