Setari Cookie-uri

8 alimente de top pe timp de iarna!

Iarna rezistenta organismului nostru este mai scazuta datorita mai multor factori: alimentari, de clima, de circulatie etc. Se stie ca in sezonul rece, datorita frigului, sistemul respirator poate fi usor afectat, la fel si cel circulator prin vasoconstrictia subcutanata care se porduce la frig. Astfel oamenii sensibili sau cu reumatism pot simtiti dureri osoase si articulare.

6. Proteine
Iarna se recomanda ca in fiecare zi sa consumati proteine. Acestea provin in speial din carne si oua. Se recomanda carnea de pui, vita sau peste, insa evitati carnea de porc, chiar si pe cea macra, aceasta fiind bogata in molecule de grasime si toxine. Ouale reprezinta o veritabila sursa de proteine, fiind considerate alimente etalon, continand cea mai buna clasa de proteine: Clasa I. Se recomanda ca pregatirea oualelor sa se faca in asa fel incat albusul sa se prepare termic, dar galbenusul – sediul proteic si vitaminic din ou – sa ramana cat mai crud. Un exemplu ar fi ouale “ochi”. In fiecare zi trebuie sa consumati proteine pentru ca acestea sunt implicate in foarte multe functii esentiale ale organismului, cum ar fi secretia hormonilor care sunt structuri proteice, in reparatiile si regenerarile celulare, dar si in “confectionarea” anticorpilor – acestia avand tot o structura proteica.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.