6. Proteine
Iarna se recomanda ca in fiecare zi sa consumati proteine. Acestea provin in speial din carne si oua. Se recomanda carnea de pui, vita sau peste, insa evitati carnea de porc, chiar si pe cea macra, aceasta fiind bogata in molecule de grasime si toxine. Ouale reprezinta o veritabila sursa de proteine, fiind considerate alimente etalon, continand cea mai buna clasa de proteine: Clasa I. Se recomanda ca pregatirea oualelor sa se faca in asa fel incat albusul sa se prepare termic, dar galbenusul – sediul proteic si vitaminic din ou – sa ramana cat mai crud. Un exemplu ar fi ouale “ochi”. In fiecare zi trebuie sa consumati proteine pentru ca acestea sunt implicate in foarte multe functii esentiale ale organismului, cum ar fi secretia hormonilor care sunt structuri proteice, in reparatiile si regenerarile celulare, dar si in “confectionarea” anticorpilor – acestia avand tot o structura proteica.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!
Locuri de poveste: cele mai frumoase destinatii pe care sa le vizitezi iarna
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: