Beneficiile uleiului de jojoba

Beneficiile uleiului de jojoba

Ulei de Jojoba puteti gasi in magazinele Bio-cosmetic.ro

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!
Din semintele de Simmondsia chinensis, planta ce creste in Arizona de sud si in Mexic, se extrage un ulei cu mari proprietati, utilizat inca din antichitate de catre indienii din America. Este vorba de uleiul de Jojoba care este numit ''ulei'' chiar daca in realitate, data fiind structura sa moleculara, ar fi mai corect definit ceara lichida.
Este bogat in vitamina E ( tocoferol, antioxidant natural ), F si minerale care ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii si la restabilirea PH-ului natural. In plus are o caracteristica cu totul singulara: are o structura foarte similara cu cea a sebumului uman, substanta pe care organismul nostru o produce pentru a proteja pielea si a o mentine hidratata. Actiunea sa antiinflamatoare si emolienta il face util in caz de arsuri, eczeme, psoriazis.
Proprietati si utilizari:

  • hidrateaza parul si il lasa usor de pieptanat
  • pe unghii, pentru a le intari
  • pe scalp, in caz de matreata
  • pentru a ajuta pielea sa se regenereze in caz de arsuri si rani
  • pe ten si in jurul ochilor in locul obisnuitei creme hidratante
  • pe gene pentru a le face mai rezistente
  • ca masca pentru par uscat si casat
  • inainte sau dupa sarcina pentru a preveni vergeturile
  • pe pielea copiilor pentru a evita roseata pielii
  • ideal pentru masaj, chiar si combinat cu uleiuri esentiale: lipsa de grasimi
  • permite o absortie excelenta in piele, lasand-o moale si catifelata.
    Una din principalele proprietati ale uleiului de jojoba este aceea de a fi un bun antirid, puternic penetrant cu care ridurile prezente pe fata pot fi usor combatute.
Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: