7 alimente interzise in boala de reflux

7 alimente interzise in boala de reflux
Kudika
5 Mai 2010

Boala de reflux este o afectiune care atinge multe persoane, desi o parte mica dintre acestea au fost diagnosticate si sunt constiente ca prezinta aceasta boala.

Ce este boala de reflux?

Boala de reflux se caracterizeaza prin refluxul sucurilor gastrice acide in esofag. Esofagul este un tub care face legatura intre cavitatea bucala si stomac. Esofagul prezinta in capatul inferior un inel muscular care se deschide doar dupa inghitire, cand bolul alimentar intra in stomac, iar apoi sta inchis pentru a nu permite sucurilor gastrice acide sa ajunga in esofag. Esofagul este captusit cu o mucoasa de tesut cu mai multe straturi care insa nu rezista la actiunea acida a sucului gastric. Astfel sucul gastric distruge in timp tesutul esofagian, producand iritatii, rani, pana la cicatrici sau chiar cancer, mergand pe firul evolutiei acestei boli. De aceea refluxul gastro-esofagian trebuie tratat de timpuriu pentru a evita urmarile negative ale acestuia. Boala de reflux este foarte mult favorizata de alimentatie. Cei care manaca mult, mai ales din alimentele de mai jos, risca aceasta afectiune.

Alimente interzise in refluxul gastro-esofagian

Ciocolata

Ciocolata predispune si accentueaza in ceea ce priveste refluxul gastroesofagian. Se recomanda sa mancati ciocolata dupa masa, ci nu pe stomacul gol, fiindca aceasta creste aciditatea gastrica. Puteti opta pentru ciocolata neagra, este mai bogata in antioxidanti si prezinta un numar mai mic de calorii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri