Setari Cookie-uri

9 Condimente romanesti cu proprietati terapeutice

Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.

Busuiocul – beneficii si proprietati terapeutice

Busuiocul – beneficii si proprietati terapeutice

Busuiocul este bogat in uleiuri volatile pretioase, aroma sa fiind un puternic stimulent, antidepresiv si afrodiziac in aromaterapie. Ca aliment, busuiocul contine principii active anticancerigene si antiimbatranire, este un tonic digestiv si cerebral excelent, contine vitamine si minerale indispensabile bunei functionari a organismului. Specialistii recomanda busuiocul in numeroase preparate culinare, iar in salate poate fi consumat chiar crud (se consuma frunzele).
Va recomandam sa cititi si:
10 Terapii naturiste cu Busuioc
Beneficii ale consumului de busuioc

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.