9 Condimente romanesti cu proprietati terapeutice

9 Condimente romanesti cu proprietati terapeutice
Kudika
6 Decembrie 2012

Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.

Coriandru romanesc

Coriandru romanesc – beneficii si proprietati terapeutice

Daca va vine sa credetei, bucatarii indieni recomanda coriandrul nostru - coriandrul romanesc -considerand ca este cel mai aromat si gustos. Din pacate insa in zilele noastre Romania produce mult mai putin coriandru decat acum 20 de ani. Ca proprietati terapeutice, coriandrul amelioreaza afectiunile digestive, este indicat in toate afectiunile pielii, combate alergiile si calmeaza afectiunile cutanate.

Cum prepari ulei de ardei iute?
Foto: sxc.hu

Ceaiul de BUSUIOC - planta sfanta a fenicienilor

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: