Kudika
6 Decembrie 2012

Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.

Boia de ardei dulce si iute

Boia de ardei dulce si iute – beneficii si proprietati terapeutice

Praful de ardei capia si ardei iute pastreaza proprietatile ardeiului in totalitate. Ardeiul contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate in potasiu, un mineral deosebit de necesar sanatatii si adesea indicat in sarcina. Ardeiul mai contine zi zinc, proteine vegetale, fibre, dar si acid folic – un valoros acid care combate anemia. Ardeiul iute contine in plus puternici antioxidanti, luptand impotriva cancerului, dar si substante care ard grasimile, fiind indicati a fi consumati la mesele grase sau in curele de slabire.

Cum prepari ulei de ardei iute?
Foto: sxc.hu

Ceaiul de BUSUIOC - planta sfanta a fenicienilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: