Setari Cookie-uri

9 Condimente romanesti cu proprietati terapeutice

Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.

Mararul

Mararul – beneficii si proprietati terapeutice

Este poate cel mai incarcat condiment in fier, alaturi de patrunjel, fiind indicat in toate cazurile de anemie. Uleiul volatil al mararului contine carvona, un puternic antioxidat cu proprietati detoxifiante si anticancerigene. Stiati ca mararul este util in curele de slabire? Mai mult decat atat, aceast condiment-medicament prezinta si alte beneficii pentru sanatate: combate infectiile urinare, amelioreaza bolile osoase, previne cancerul, activeaza sistemul nervos, mareste sanii, improspateaza respiratia si previne cariile, reduce disfunctiile hormonale etc.

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.