Kudika
6 Decembrie 2012

Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.

Cimbrul – beneficii si proprietati terapeutice

Cimbrul – beneficii si proprietati terapeutice

Un excelent condiment care poate fi folosit aproape in toate preparatele: salate, fripturi, paste, pilaf, ciorbe, supe, sarmale, antreuri etc. Cimbrul este bogat in vitamine si minerale, dar si in substante antioxidante care lupta impotriva cancerului. Astfel in cimbru se regasesc nutrienti precum: vitamine din complexul B, zilnc, vitamina D, vitamina C, fier, magneziu, calciu in cantitati mici, aminoacizi si seleniu, precum si fibre si proteine vegetale. Cimbrul este considerat un adevarat panaceu fiind util in afectiuni precum: astm, raceli, gripa, laringite, dureri in gat, rinite, infectii, tulburari ale virilitatii barbatilor, afectiuni digestive, depresie etc.
Cititi mai multe informatii in articolul: 10 beneficii ale cimbrului

Cum prepari ulei de ardei iute?
Foto: sxc.hu

Ceaiul de BUSUIOC - planta sfanta a fenicienilor

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: