Setari Cookie-uri

Sfaturi de sanatate daca pleci in strainatate

Romanii care calatoresc in strainatate trebuie sa incheie o asigurare medicala, avertizeaza MAE intr-un nou Ghid de asistenta medicala, care ii mai sfatuieste pe turisti sa se spele pe maini cu apa si sapun, sa nu umble desculti, sa nu bea apa de la robinet si sa nu manance de la vanzatori ambulanti.

Sfaturi de igiena

Sfaturi de igiena

Ghidul contine, de asemenea, si un capitol referitor la importanta respectarii normelor de igiena, dar si a conditiilor climatice. Astfel, romanii care calatoresc in Grecia sunt atentionati ca temperaturile depasesc 40 de grade vara, astfel incat exista riscul insolatiilor, al arsurilor solare, al deshidratarii si chiar al producerii de accidente vasculare.

In schimb, romanii care calatoresc in tarile nordice sunt avertizati ca in aceasta zona este mai frig, iar clima este una umeda, in timp ce in Africa exista riscul producerii de furtuni de nisip.

"In perioada de vara, purtati haine usoare, de culoare deschisa si aveti in permanenta capul acoperit! Beti multa apa pentru a evita deshidratarea! Evitati zonele foarte aglomerate si expunerea indelungata la soare! Folositi creme cu factor ridicat de protectie solara! Spalati-va des mainile cu apa si sapun!", sunt cateva dintre sfaturile medicale pe care romanii le pot regasi in ghidul MAE.

Ministerul ii mai indeamna pe romani sa fie atenti la consumul alimentelor usor alterabile, sa nu manance de la vanzatorii ambulanti, sa spele foarte bine fructele si legumele pe care le consuma, sa nu bea apa de la robinet, din fantana sau din lac, sa nu mearga desculti si sa foloseasca plase sau spray-uri impotriva tantarilor.

Citeste articolul integral pe 9am.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.