Setari Cookie-uri

Sfaturi de sanatate daca pleci in strainatate

Romanii care calatoresc in strainatate trebuie sa incheie o asigurare medicala, avertizeaza MAE intr-un nou Ghid de asistenta medicala, care ii mai sfatuieste pe turisti sa se spele pe maini cu apa si sapun, sa nu umble desculti, sa nu bea apa de la robinet si sa nu manance de la vanzatori ambulanti.

Asigurare medicala obligatorie

MAE atrage atentia ca fiecare cetatean roman care se deplaseaza in strainatate are obligatia de a detine o asigurare medicala - relateaza 9am.ro. In cazul deplasarilor turistice in strainatate, asigurarea trebuie incheiata in prealabil in Romania. De asemenea, romanii care calatoresc in strainatate sunt indemnati sa se intereseze in prealabil asupra situatiei medicale din tara respectiva si sa se asigure ca in zona in care urmeaza sa se deplaseze nu este nevoie de vaccinuri, transmite MEDIAFAX.

Romanii care calatoresc pe teritoriul unor state membre UE sau din Spatiul Economic European sunt sfatuiti sa-si procure inainte de deplasare Cardul european de asigurari sociale de sanatate. MAE avertizeaza ca o asigurare privata de sanatate nu poate fi considerata un inlocuitor al cardului, ci doar un mijloc complementar de asigurare a accesului la anumite servicii medicale.

Ministerul mai atrage atentie ca fiecare cetatean "este direct responsabil pentru plata eventualelor ingrijiri medicale", misiunile diplomatice neasigurand facilitati de natura financiara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.