Fructele si legumele crude previn cancerul mamar prin aportul de antioxidanti, vitamine si minerale care au rolul de a mentine echilibrul metabolic in organism. Este important sa consumati zilnic fructe si legume crude, salate – acestea prezinta o mare capacitate energizanta si revigoranta.
Grasimile de buna calitate reduc riscul de cancer la san
Grasimile de buna calitate reduc riscul de cancer la san
Alimentele care contin grasimi de buna calitate (mononesaturate, polinesaturate si acizi grasi omega 3 si omega 6) au rol protector impotriva cancerului de san.
- Se recomanda sa consumati: carne de peste, pui sau curcan, fructe oleaginoase si seminte: nuci, alune, caju, migdale, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui etc. toate aceste fructe oleaginoase si seminte nu trebuie preparate termic pentru ca grasimile de buna calitate isi pierd proprietatile. Mai puteti consuma mango, avocado, fructe de mare.
- Preparate prajite;
- Alimente fast food;
- Carne de porc si preparate din carne de porc;
- Mezeluri;
- Sosuri de orice fel;
- Prajituri si foietaje ori alte dulciuri care contin creme;