Grasimile de buna calitate reduc riscul de cancer la san

Grasimile de buna calitate reduc riscul de cancer la san

Alimentele care contin grasimi de buna calitate (mononesaturate, polinesaturate si acizi grasi omega 3 si omega 6) au rol protector impotriva cancerului de san.
  • Se recomanda sa consumati: carne de peste, pui sau curcan, fructe oleaginoase si seminte: nuci, alune, caju, migdale, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui etc. toate aceste fructe oleaginoase si seminte nu trebuie preparate termic pentru ca grasimile de buna calitate isi pierd proprietatile. Mai puteti consuma mango, avocado, fructe de mare.
Nu se recomanda sa consumati grasimi “rele” pentru ca acestea cresc si mai mult riscul de cancer:
  • Preparate prajite;
  • Alimente fast food;
  • Carne de porc si preparate din carne de porc;
  • Mezeluri;
  • Sosuri de orice fel;
  • Prajituri si foietaje ori alte dulciuri care contin creme;

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre sanatatea sanilor:

Sanii durerosi si chisturile mamare - ce ar trebui sa stii

Cum sa iti autoexaminezi sanii

Boala Paget a sanului, cancerul greu detectabil al femeilor

Cea mai buna metoda sa previi cancerul mamar

Si barbatii pot suferi de cancer mamar

Povestea unei femei cu cancer la san


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!
Ghid salvator de sanatate: cei 6 pasi in autoexaminarea sanilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: