Fructele si legumele crude previn cancerul mamar prin aportul de antioxidanti, vitamine si minerale care au rolul de a mentine echilibrul metabolic in organism. Este important sa consumati zilnic fructe si legume crude, salate – acestea prezinta o mare capacitate energizanta si revigoranta.
Sfaturi pentru a preveni cancerul de san - alimente care previn cancerul de san
Sfaturi pentru a preveni cancerul de san
Iata care sunt principalele masuri pe care le puteti lua pentru a preveni cancerul de san:
- Avitati consumul zilnic de alcool. Indicat este sa consumati alcol cel mult o data pe saptamana si sa alegeti bauturile alcoolice naturale, de preferabil vinul.
- Evitati dulciurile – le puteti inlocui cu fructe;
- Evitati grasimile “rele”: alimente prajite, fast-food, carne de porc, mezeluri, margarina hidrogenata, sosuri din comert, uleiuri preparate termic, alune prajite sau alte fructe oleaginoase preparate termic (aceste fructe au rol de protectie impotriva cancerului de san daca sunt consumate crude, nepreparate termic);
- Mergeti anual la consultul medical de rutina, atat consultul general cat si ginecologic. Tratati orice problema hormonala;
- Evitati loviturile la san;
- Evitati sutienele foarte stranse;
- Evitati sa aplicati produsele de ingrijire sau cosmetice pe sani (acestea prezinta si excipienti care pot fi toxici);
- Evitati “biciuirile” hormonale asupra sanilor, de exemplu utilizarea produselor de marire a sanilor care se aplica local;
- Evitati alimentele conservate: conserve, compoturi etc.;
- Nu fumati! Fumatul reprezinta un risc major pentru cancerul de san.
- Sarcina pare ca scade riscul de cancer mamar;
- Evitarea expunerii la radiatii de orice fel;
- Evitarea expunerii pielii sanilor la soare;
- Vizita anuala la medic pentru controlul sanilor si ecografia mamara utila pana la varsta de 45-50, apoi screening: mamografia;
- Alimentatia saraca in toxine, grasimi saturate, dar bogata in antioxidanti;
- Sportul etc.