Setari Cookie-uri

6 Boli pe care le poti lua de la piscina

Boli de la piscina? Temperaturile ridicate ne indeamna sa ne petrecem mai des timpul la piscina pentru a ne racori si eventual pentru a ne bronza, insa stim la ce riscuri sa ne asteptam si cum sa le evitam?

Infectii ale pielii, in special micoze cutanate

Infectii ale pielii, in special micoze cutanate

Micozele cutanate sau infectiile cu ciuperci cutanate sunt foarte frecvente, iar aceste ciuperci din pacate sunt destul de rezistente la tratamente si adesea recidiveaza, astfel ca persoanele care prezinta anumite ciuperci cutanate uneori isi pierd rabdarea in tratarea acestora. Mai mult decat atat, o persoana care prezinta aceste ciuperci trebuie sa protejeze si persoanele dragi, colegii, dar sa evite sa “dea mai departe” si catre alte persoane infectia cutanata.

De la piscina, in special de la sezlonguri se pot lua aceste micoze. Recomandat este sa folositi prosoapele mari de plaja personale, sa nu le imprumutati si sa aveti prorop separat cu care va stergeti pielea.

Prosoapele se spala cu detergent puternic, clor, la temperatura mare de spalare, peste 60 grade Celsius la masina de spalat sau se oparesc daca nu aveti masina de spalat. Este important sa mentineti aceasta curatenie a lucrurilor personale, iar daca o respectati s-ar putea sa nu aveti probleme niciodata cu vreo infectie cutanata.

Citește și:

De asemenea papucii de plaja trebuie folositi de fiecare data, fara exceptie, inclusiv la dusurile comune.

Mergeti la bazinele de apa pe care le stiti curate, unde schimba des apa din bazine si unde stiti ca in apa exista “detectori” cromatici pentru urinarea in apa. Astfel persoanele care intra in acele piscina sunt cumva obligate sa respecte regulile minime de curatenie si sa nu urineze in apa.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.