O problema de sanatate care trezeste fiori reci oricarei femei - cancerul la san. Aceasta patologie nu este deloc rara in randul femeilor, desi stim ca poate fi diagnosticata precoce si poate fi vindecata. Preventia in cancerul mamar este cea mai importanta si aceasta porneste de la stilul de viata, dar si de la vizitele la medic si evaluarea glandei mamare (prin palpare si ecografie la femeia tanara si mamografie la femeie cu varsta peste 50 de ani). Va propunem sa descoperiti astazi cateva alimente "prietene" sanatatii femeii, alimente considerate ca avand efecte anticancerigene si protectoare ale glandei mamare.
Legume verzi
Legume verzi
Legumele verzi contin vitamine, minerale, fitoestrogeni si nutrienti activi care regleaza imunitatea si ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, acele substante care ataca celulele si pot produce mutatii, declansand cancerul. Consumati asadar legume verzi in stare proaspata, in salate asortate cu rosii, varza, conopida, gulie si chiar fructe oleaginoase.
Foto: Shutterstock.com