Setari Cookie-uri

10 Suplimente naturale pentru Toamna

Toamna ne este pusa la incercare imunitatea, iar durerile osoase si articulare se intensifica. De asemenea si dispozitia este usor influentata de schimbarile atmosferice. De aceea iti propunem cateva suplimente alimentare naturale si tincturi - toate potrivite acestui sezon.

Laptisor De Matca Pur BIO

Laptisor De Matca Pur BIO

Tinctura disponibila in magazinele Vegis.ro

Laptisorul de matca este singurul produs natural in care se gaseste 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), fiind si un element principal in compoziţia lui. Acest acid are un important rol antibacterian, antifungic si antiviral, stimuland si producerea de celule stem.
O alta substanţa importanta ce se gaseste in laptisorul de matca si care apare in forma naturala doar in acesta, este Acetilcolina. Acetilcolina are un rol crucial in procesul de transmitere a impulsurilor neuronale.
Un fapt mai putin cunoscut e acela ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B – respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 – decat drojdia de bere.
Laptisorul de matca conţine si un numar de 17 aminoacizii – substanţe indispensabile in sinteza proteinelor. Din numarul total de aminoacizi, 8 au fost identificaţi ca fiind esenţiali deoarece nu pot fi sintetizaţi de organismul uman si trebuie asimilaţi zilnic din alimentaţie. In laptisorul de matca se gasesc 7 aminoacizi esenţiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina si treonina.
Pe langa acestea, laptisorul de matca conţine si un numar ridicat de saruri minerale: Potasiu, Calciu, Fier, Siliciu, Magneziu, Fosfor, dintre care Potasiul se gaseste in concentraţia cea mai mare , glucide si enzime.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.