Setari Cookie-uri

3 metode de a renunta la fumat fara sa te ingrasi

Renuntarea la tigari este foarte dificila fiindca fumatorii nu sunt neparat dependenti fizic, cat mai ales psihic. Astfel, privarea de o obisnuinta devine dificila, mai ales pentru cei care asociaza tigarile cu toate momentele cheie din viata: cafeaua de dimineata, tigara de dupa masa sau de dupa constactul sexual, fumatul in starile de stres sau bucurie, fumatul cu colegii, fumatul la televizor etc.

Majoritatea fumatorilor gasesc o scuza atunci cand ideea renuntarii le trece prin minte. Cea mai frecvent invocata este teama de a nu se ingrasa. Intr-adevar, renuntarea la tigari poate duce la o usoara ingrasare, de 3-4 kilograme, insa multe persoane care s-au lasat de fumat pot confirma faptul ca au slabit, in loc sa acumuleze un surplus de kilograme.

Sunt cativa factori care favorizeaza cresterea in greutate dupa renuntarea la fumat, insa ei pot fi combatuti prin dieta si sport.:
- Nicotina creste rata arderilor metabolice. Renuntarea la aceasta scade initial metabolismul bazal, insa acesta poate fi crescut considerabil prin sport.
- Nicotina inhiba foamea. Astfel dupa renuntarea la nicotina este posibil ca pofta de mancare sa creasca usor;
- Tigarile atrofiaza papilele gustative, le amorteste, astfel ca simtul gustativ scade. Dupa renuntare gustul se intensifica, astfel ca alimentele devin mult mai gustoase.
- In lipsa tigarii, persoanele simt nevoia sa inlocuiasca fumatul cu ceva, astfel au tendinta de a apuca ceva in mana sau chiar de a duce mana la gura, adesea rontaind. Astfel consuma mai multe calorii decat le sunt necesare in fiecare zi.
Pentru a renunta la fumat fara a lua in greutate puteti adopta cateva metode.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.