Setari Cookie-uri

3 metode de a renunta la fumat fara sa te ingrasi

Renuntarea la tigari este foarte dificila fiindca fumatorii nu sunt neparat dependenti fizic, cat mai ales psihic. Astfel, privarea de o obisnuinta devine dificila, mai ales pentru cei care asociaza tigarile cu toate momentele cheie din viata: cafeaua de dimineata, tigara de dupa masa sau de dupa constactul sexual, fumatul in starile de stres sau bucurie, fumatul cu colegii, fumatul la televizor etc.

Substitutia tigarii

Multi fumatori, desi nu fumeaza mult, nu reusesc sa renunte definitiv la acest obicei tocmai pentru ca il asociaza cu diverse momente importante din fiecare zi. Astfel ca de fiecare data cand acel moment apare, exista si obisnuinta tigarii.
O idee excelenta este sa inlocuiti acest obicei cu un altul, dar care sa fie sanatos, ci nu cu mancatul biscuitilor sau bomboanelor cum adesea se inatmpla. Sa luam cateva exemple concrete. Obisnuiti dupa masa sa fumati o tigara. Inlocuiti obiceiul cu stransul mesei si spalatul vaselor, veti vedea ca activitatea si ocuparea gandurilor cu “altceva” va va determina sa uitati de tigara. Obisnuiti dimineata la cafea sa fumati? Atunci gasiti o ocupatie pe care sa o realizati cu mana cu care fumati. Scrieti lista de cumparaturi, tastati la computer, desenati etc. In scurt timp va disparea definitiv nevoia de tigara. Nu iti face obiceiuri periculoase, cum ar fi sa mananci ceva in locul tigarii, caci aceste inlocuiri vor deveni la randul lor alte obiceiuri care aduc un numar mare de calorii in plus. Revizuiti-va dieta, consumati zilnic fructe, legume si lactate. Deasemenea gasiti timp pentru sport.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.