Setari Cookie-uri

8 sfaturi pentru a preveni cancerul de san

Cancerul mamar o patologie crunta care da fiori oricarei femei. Preventia cancerului mamar si a patologiilor maligne in general este deosebit de importanta, precum si efectuarea cu regularitate a testelor de rutina, caci o patologie canceroasa depistata in stadiu precoce poate fi vindecata.

Terapia hormonala

Terapia hormonala este folosita atat in tratarea unor patologii ale organelor genitale la femei, cat si in scopul de a ameliora simptomele pe care femeile le au la menopauza. Chiar daca ati mai auzit ca anumite femei apeleaza la tratamentele hormonale, totusi adesea simptomele menstruale si cele de la menopauza se trateaza prin adoptarea unui regim de hrana sanatos, prin odihna corespunzatoare si prin efectuarea cu regularitate a exercitiilor fizice. Rare sunt cazurile cand tratamentul hormonal intr-adevar se cere impus, iar atunci se va face sub stricta supraveghere a medicului specialist.

Tot din terapia hormonala fac parte toate acele suplimente alimentare care contin fitoestrogeni, plante care au in continutul lor substante asemanatoare estrogenilor (hormoni sexuali feminini), asa cum sunt, spre exemplu, suplimentele alimentare sau tincturile pentru cresterea sanilor. Se recomanda sa evitati pe cat posibil astfel de tratamente sau sa le urmati sub supravengherea medicului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.