Setari Cookie-uri

8 sfaturi pentru a preveni cancerul de san

Cancerul mamar o patologie crunta care da fiori oricarei femei. Preventia cancerului mamar si a patologiilor maligne in general este deosebit de importanta, precum si efectuarea cu regularitate a testelor de rutina, caci o patologie canceroasa depistata in stadiu precoce poate fi vindecata.

Substantele nocive si radiatiile

Anumite substante toxice cresc riscul de aparitie a cancerului de san. Asa se intampla de exemplu in cazul consumului de pesticide, substante care au molecula asemanatoare estrogenilor si care au deci afinitate pentru receptorii estrogenilor din corpul femeii pe care ii blocheaza. Astfel cosnumul de pesticide influenteaza intr-un mod destul de important echilibrul si efectul estrogenilor in organismul femeii. De aceea se recomanda sa consumati cat mai multe alimente in stare naturala.

Radiatiile cresc in general riscul de cancer, astfel radiografiile efectuate frecvent, iradierea sau expunerea excesiva la soare fara sa folositi creme de protectie impotriva razelor UV creste riscul aparitiei cancerelor, printre care si cel de san. Solarul este considerat in unele tari ca avand grad I de risc pentru cancerul de piele si cel mamar.

Citește și:

Si nu in ultimul rand nu uitati sa va palpati sanii saptamanal. Pentru a afla cum se palpeaza corect sanii va invitam sa cititi articolul Autoexaminarea sanilor – primul pas in depistarea patologiilor mamare

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.