20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti
Kudika
28 Aprilie 2010

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Constipatia cronica
Constipatia reprezinta ingreunarea tranzitului intestinal si greutatea de eliminare a materiilor fecale, stagnarea acestora in intestine si aparitia altor patologii daca aceasta stare de constipatie se mentine in timp, se cronicizeaza. Constipatia devine o problema atunci cand se mentine in timp, cand devine o stare permanenta a tranzitului intestinal al omului respectiv. Este important ca orice om care prezinta constipatie mai mult de o saptamana sa consulte medicul, fiindca aceasta ingreunare a tranzitului intestinal poate avea cauze mai grave sau mai putin grave ca:

- Alimentatie;

- Stres;

- Boli intestinale;

- Cancer intestinal;

- Ocluzie intestinala;

- Infectie in corp, de exemplu apendicita etc.
Adesea constipatia cronica este insotita de dureri abdominale si pacientul simte un disconfort deranjant. Se recomanda intotdeauna prezentarea la medic pentru investigarea cauzelor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri